20:54:58 09.07.2020
 
Stiri

Ultima hotărâre aprobată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Când vor fi reluate CURSELE AVIATICE regulate

Actualitate 03.06.2020 18:28 Vizualizări1947 Autor: Ziarul National
Ultima hotărâre aprobată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Când vor fi reluate CURSELE AVIATICE regulate


Cursele aeriene regulate de pasageri vor fi realuate începând cu data de 15 iunie curent, a decis astăzi Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

1.Reluarea, începând cu 15 iunie 2020, a curselor aeriene regulate de pasageri și a charterelor regulate de pasageri, cu respectarea strictă a următoarelor măsuri de prevenire a răspîndirii infecției COVID-19:

1.1.Aeroportul Internațional Chișinău va asigura:

-organizarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, în sălile de sosire și plecare: verificarea temperaturii, ecrane de protecție, echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție, distanța socială;

-dezinfectarea încăperilor și instalațiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

1.2. Operatorii aerieni naționali și străini vor asigura:

-respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 de către personalul navigant și pasageri;

-informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului și după aterizare;

-imprimarea și distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.

1.3. Operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura:

-transportarea pasagerilor din terminal, spre aeronavă și viceversa, fără rețineri nejustificate și cu asigurarea normelor sanitare;

-dezinfectarea încăperilor și suprafețelor de contact, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

1.4. Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziția agenților aeronautici și a autorităților publice, care activează pe aeroporturile internaționale din Republica Moldova, materiale informative privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, elaborate de autoritățile naționale și internaționale.

2.Reluarea antrenamentelor desfășurate în aer liber, pentru sportivii legitimați de către Federația de Atletism din Republica Moldova, cu respectarea prevederilor punctului 3 din Hotărârea nr. 13 din 29 mai 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

3.Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

4.Prezenta Hotărâre intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina oficială a Guvernului.

Amintim că, în R. Moldova, cursele aviatice au fost suspendate de la mijlocul lunii martie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md