16:26:58 25.06.2024
Stiri

Semnal de ALARMĂ dat de Maia Sandu. R. Moldova ar putea intra în COLAPS financiar în urma „deciziilor populiste ale Guvernului lui Dodon”

Economie 28.11.2019 12:05 Vizualizări12054 Autor: Ziarul National
Semnal de ALARMĂ dat de Maia Sandu. R. Moldova ar putea intra în COLAPS financiar în urma „deciziilor populiste ale Guvernului lui Dodon” agora.md


Ex-premierul Maia Sandu este deranjată de faptul că fostul său coleg de facultate, prim-ministrul Ion Chicu, a învinuit-o ieri că nu ar fi plătit la timp salariile bugetarilor. Lidera PAS anticipează că problemele mari pentru R. Moldova vor fi resimțite în anul 2020, când există riscul să se prăbușească economia republicii.

„Premierul lui Dodon spune cu nerușinare minciuni despre o problemă pe care tot el a creat-o pe timpul când era ministru de Finanțe al lui Plahotniuc. În vara acestui an, Guvernul pe care l-am condus a identificat bani și a alocat suplimentar pentru plata salariilor peste 1 miliard de lei, bani pe care fostul ministru Chicu nu i-a prevăzut în bugetul pentru 2019, fiindcă lucra pentru un regim care făcea promisiuni electorale iresponsabile, fără a asigura surse de finanțare pentru acestea”, a replicat Sandu.

Citește și: DOC // Proiectul legii BUGETULUI de stat pentru 2020 a fost APROBAT de Guvern: „Multe DEZMĂȚURI am văzut în politica moldovenească, dar Guvernul Chicu a reușit să mă uimească”

Aceasta spune că, în cele cinci luni cât a fost premier, au fost adoptate șase Hotărâri de Guvern, în fiecare lună câte una, pentru repartizarea alocațiilor către bugetele administrației publice locale, astfel încât aceasta să poată plăti salariile.

Citește și: Ex-ministru al Finanțelor, despre proiectul Legii bugetului de stat pentru 2020: „Guvernul lui Dodon a crescut peste noapte deficitul la 7,4 miliarde de lei. Ce ascundeți, domnilor? Aceste decizii vor AFECTA R. Moldova în următorii ani”

„Ultima Hotărâre de Guvern de acest fel, prin care au fost repartizate circa 363 de milioane de lei, a fost adoptată pe 12 noiembrie. Mă întreb de ce Chicu nu a repartizat aceste resurse încă? Îi ține pe oameni fără salarii ca să poată face acuzații false în adresa noastră?”, a întrebat politiciana.

Citește și: Premierul Chicu, FERICIT după ședința Executivului: „A avut loc o ședință ISTORICĂ, cea mai importanță ședință a anului”

În același context, Maia Sandu afirmă că gaura pe care a lăsat-o Chicu în bugetul 2019 e „floare la ureche” pe lângă gaura care se întrezărește în proiectul Legii bugetului pentru anul 2020, adoptat de Guvern ieri la amiază și finalizat spre seară.

„În această gaură riscă să se piardă inițiativele anunțate de noi pentru oameni și să se prăbușească economia țării. Asta se întâmplă când Guvernul lucrează pentru politicieni corupți, nu pentru cetățeni”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md