14:40:49 11.07.2020
 
Stiri

DOC // Proiectul legii BUGETULUI de stat pentru 2020 a fost APROBAT de Guvern: „Multe DEZMĂȚURI am văzut în politica moldovenească, dar Guvernul Chicu a reușit să mă uimească”

Economie 27.11.2019 15:00 Vizualizări3055 Autor: Ziarul National
DOC // Proiectul legii BUGETULUI de stat pentru 2020 a fost APROBAT de Guvern: „Multe DEZMĂȚURI am văzut în politica moldovenească, dar Guvernul Chicu a reușit să mă uimească”


Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2020 a fost aprobat astăzi de Guvernul R. Moldova.

Potrivit documentului, bugetul de stat pentru anul 2020 va avea venituri de 44,1 miliarde de lei şi cheltuieli în sumă de 51,5 miliarde de lei. Deficitul bugetar este de 7,4 miliarde de lei.

Proiectul legii bugetului de stat este criticat de reprezentanții opoziției, pentru că documentul nu a fost supus dezbaterilor publice.

„Multe dezmățuri am văzut în politica moldovenească, dar Guvenul Chicu a reușit să mă uimească, totuși, pe mine. Dacă avem un regim obscur, atunci lumina să stânge peste tot. Chiar unde nu era necesar”, a declarat liderul fracțiunii PPDA din Parlamentul R. Moldova, Alexandr Slusari.

„Proiectul de buget pentru 2020 al Guvernului „Dodon” (publicat cu 10 minute înainte de ședința Guvernului) presupune un deficit bugetar de 7,4 miliarde de lei, cu aproape 1 miliard de lei mai mult față de de Bugetul Solidarității al Guvernului Sandu. Și asta în condițiile în care finanțări externe în valoare de 3 miliarde de lei (care în special merg spre acoperirea deficitului) sunt în pericol să nu mai vină! La ședința Guvernului, ministrul Pușcuță n-a zis nimic despre cum va finanța deficitul”, a remarcat deputatul PAS, Radu Marian.

„Cum vor finanța ei acest deficit? Se vor împrumuta de la ruși, în schimbul cedării controlului la întreprinderi de stat? Se vor împrumuta la rate mult mai scumpe de pe piețele interne și burse internaționale și vor pune pe spatele cetățenilor datorii de miliarde de lei în plus, așa acum au făcut și cu legea miliardului? Așteptăm cu nerăbdare răspunsurile lor”, a adăugat Marian.

Proiectul aprobat urmează să fie remis spre examinare Parlamentului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md