12:33:40 04.12.2023
Stiri

Scrisoarea „lacrimogenă” a lui Dodon, DESFIINȚATĂ: „Să spui că procurorii au acționat ca pe timpul lui Plahotniuc… Toată lumea a văzut kuliokul… Nu te pot crede nici judecătorii, nici cetățenii”. Plahotniuc ar putea POVESTI TOT

Actualitate 25.05.2022 10:00 Vizualizări5535 Autor: Ziarul National
Scrisoarea „lacrimogenă” a lui Dodon, DESFIINȚATĂ: „Să spui că procurorii au acționat ca pe timpul lui Plahotniuc… Toată lumea a văzut kuliokul… Nu te pot crede nici judecătorii, nici cetățenii”. Plahotniuc ar putea POVESTI TOT


Fostul președinte Igor Dodon ar fi blocat în timp și nici măcar nu îți dă seama că argumentele sale, enunțate în scrisoarea transmisă la miezul nopții din izolatorul de detenție, sunt mai palide chiar și decât reacția Moscovei la auzul veștii reținerii lui. De această părere este comentatorul politic de la București, Cristian Hrițuc.

Potrivit lui Hrițuc, fostul lider al socialiștilor poate să spună la nesfârșit că a „luptat cu oligarhul Plahotniuc”, doar că toată lumea a văzut imaginile în care dânsul primește „kuliokul” de fostul lider al Partidului Democrat.

„Igor Dodon a avut prima reacție publică după ce a fost reținut. Citind textul, realizezi cât de rupt de realitate este fostul președinte. Să spui că procurorii au acționat ca în vremea lui Plahotniuc, să încerci să faci o asemenea comparație, când toată lumea a văzut imaginile cu tine la masă, luând kuliokul, e o prostie imensă. Nu mai poți să folosești același mesaj, să arunci în luptă „același adversar”, când tu ești cercetat tocmai pentru că luai bani de la fostul lider PD. Nu te pot crede nici judecătorii, nici cetățenii pe care i-ai păcălit ani de zile, că duci o luptă politică cu „oligarhul”. Din punct de vedere politic, Dodon nu poate ieși din această paradigmă a luptei cu Plahotniuc nici măcar acum, în ceasul al 12-lea, când este anchetat. Neagă realitatea, neagă niște înregistrări în care se vede foarte bine și relația pe care o avea cu acesta. Este total necredibil și incapabil să dea o cheie logică mesajului său”, a menționat Hrițuc.

CITIȚI și Plahotniuc a DEZVĂLUIT ce ar fi fost în misteriosul „KULIOK”, care ar fi ajuns la Dodon. „Procuratura a ridicat toate înregistrările și toate copiile care au ținut de acel episod”

În opinia comentatorului politic, Dodon s-ar fi îngropat pe sine când a scos în prim plan „lupta” cu Plahotniuc.

„Această afirmație este cea care îl îngroapă. Poate putea să păcălească încă o mulțime de oameni dacă se rezuma doar la ideea că actuala guvernare vrea să abată atenția de la starea socială. Deși moldovenii au putut vedea că nici în vremea regimului său nu s-a trăit mai bine, migrația nu a început acum, ci în urmă cu mulți ani, iar PSRM a guvernat mai mult pentru oamenii de afaceri decât pentru populația amărâtă”.

Citește și: Dodon, „ȘAHISTUL MINCINOS”: În iunie spunea că a făcut „jocul” serviciilor secrete rusești în discuțiile cu Plahotniuc referitoare la federalizarea R. Moldova și finanțarea PSRM din Rusia. Astăzi întreabă nonșalant „CARE JOC”?

CITIȚI și VIDEO // Noi IMAGINI cu Igor Dodon. Acesta îi dictează lui Iaralov cum trebuie să arate documentul de FEDERALIZARE, pe care îl vor rușii: „Kozak așa mi-a dictat”

Cristian Hrițiuc s-a referit și la pretinsul patriotism al lui Dodon.

„Cât privește „patriotul” Igor Dodon, îmi aduc aminte că primele înregistrări apărute în spațiul public, chiar în zilele dinaintea plecării lui Plahotniuc. Aceste imagini au fost despre federalizarea R. Moldova și despre încercarea lui Dodon de a-l convinge pe liderul PD despre acest proiect. Erau zilele în care Dmitri Kozak fusese la Chișinău și se ajunsese la un troc politic, care s-a soldat cu o guvernare PSRM-ACUM. Este acesta un element care ar putea constitui o dovadă privind „trădarea de patrie”? Vom vedea ce vor decide judecătorii, vom vedea probele pe care le aduc procurorii, dar e greu să îți imaginezi că Dodon este nevinovat, după ce s-a văzut în imaginile video. Dodon ar mai trebui să se gândească la ceva: Dacă Plahotniuc va povesti vreodată ce a fost”, a conchis Hrițuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md