20:45:34 03.04.2020
 
Stiri

R. Moldova SISTEAZĂ zborurile către și dinspre Spania și Franța, iar de duminică - din întreaga Europă. Și slujbele religioase au fost INTERZISE în următoarele două săptămâni

Social 13.03.2020 13:16 Vizualizări4315 Autor: Ziarul National
R. Moldova SISTEAZĂ zborurile către și dinspre Spania și Franța, iar de duminică - din întreaga Europă. Și slujbele religioase au fost INTERZISE în următoarele două săptămâni


UPDATE // Premierul Ion Chicu a revenit asupra declarațiilor făcute astăzi la amiază, afirmând că, după discuții suplimentare, autoritățile au decis să suspende cursele aeriene regulate cu Italia, Spania și Franța începând cu 15 martie 2020, la ora 00:00, adică în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Sistarea curselor aeriene regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia și România va avea loc începând cu 16 martie 2020, la ora 00:00.

*********************************
R. Moldova va suspenda din această noapte, de la ora 00.00, zborurile către și dinspre Franța (Paris) și Spania (Barcelona), după ce zilele trecute au fost interzise zborurile spre și dinspre Italia.

Decizia a fost luată astăzi la Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, prezidată de premierul Ion Chicu.

De asemenea, începând cu ziua de duminică, 15 martie, vor fi sistate toate zborurile „din partea europeană”, a anunțat Ion Chicu după ședință, iar, în funcție de escaladarea situației legate de noul coronavirus, ar putea fi interzise cursele aviatice și din alte state ale lumii.

„Cetățenii străini nu vor putea utiliza transportul aerian pentru a veni în R. Moldova, cu excepția diplomaților acreditați, apatrizilor și a celor care au reședință în R. Moldova”, a anunțat Ion Chicu.

Premierul a adăugat că și la punctele terestre de trecere a frontierei ar putea fi aplicate anumite măsuri de precauție, oferind exemplul României care a sistat temporar activitatea a două puncte de trecere a frontierei cu R. Moldova - Rădăuți Prut și Oancea.

De asemenea, autoritățile au interzis activitățile cu caracter religios în următoarele două săptămâni, pentru a nu expune riscului în mod special persoanele în vârstă:
„Este vorba de slujbele divine pentru toate cultele”.

Prim-ministrul a anunțat că vor fi suspendate și evenimentele de divertisment, cum ar fi discoteci, cocerte etc.

„Situația este foarte gravă și vedeți ce informații vin din Europa în special”, a spus oficialul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md