23:08:26 22.05.2024
Stiri

DECLARAȚIE // PSRM ar urma să aibă doar 20 de DEPUTAȚI în următorul Parlament și din acest motiv ar căuta PRETEXTE pentru evitarea alegerilor parlamentare anticipate: „Scenariul votării „taburetcii” ca prim-ministru este real”

Actualitate 05.01.2021 15:56 Vizualizări4513 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // PSRM ar urma să aibă doar 20 de DEPUTAȚI în următorul Parlament și din acest motiv ar căuta PRETEXTE pentru evitarea alegerilor parlamentare anticipate: „Scenariul votării „taburetcii” ca prim-ministru este real”


Partidul Socialiștilor (PSRM) nu și-ar dori alegeri parlamentare anticipate și ar căuta pretexte pentru amânarea acestora, susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, cu referire la declarația făcută astăzi de liderul fracțiunii socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță.

„După declarația de azi a PSRM, prin care se critică vehement sesizarea depusă la Curtea Constituțională privitor la posibilitatea sau imposibilitatea autodizolvării Parlamentului, mie personal îmi este limpede că socialiștii nu vor alegeri anticipate. Pentru că, pe bună dreptate, se tem că, în loc de 37 câți sunt azi, vor ajunge în viitorul Parlament maximum 20 sau și mai puțin”, anticipează deputatul PAS.

Citește și: PSRM este împotriva „autodizolvării” Parlamentului R. Moldova cu 2/3 din voturile deputaților: „Este o încălcare a normei constituționale și va fi tratată corespunzător”

Potrivit sursei citate, este real ca socialiștii să voteze și o „taburetkă” (scaun n.r.) premier, doar ca să evite anticipatele.

„Acum zic că nu acceptă „autodizolvarea”. Apoi vor zice că Parlamentul nu este atât de rău cât timp „țara trebuie salvată”. După asta vor găsi alte pretexte. În loc să caute soluții, caută scuze. Se pronunță pentru anticipate declarativ, fiindcă Dodon a promis asta în alegeri, la cererea electoratului. Dar acum și-au schimbat macazul, deoarece fotoliile din Parlament sunt călduțe, iar majoritatea socialistilor în viața lor nu au făcut nimic și viitorul le e sumbru.

Citește și: „Cea mai RAPIDĂ cale” pentru declanșarea alegerilor anticipate. CC urmează să se expună: „Dreptul Parlamentului de a se AUTODIZOLVA este caracteristic pentru zeci de state democratice. Cetățenii vor vedea cine a bătut palma cu hoții”

Astfel, nu doar că nu vor face nimic pentru dizolvare, ci, dimpotrivă, vor face tot posibilul ca actualul Parlament să rămână. Și scenariul votării „taburetcii” (așa declara anterior Igor Dodon n.r.) ca prim-ministru numai ca să nu fie alegeri este unul real. Noi, însă, trebuie să acționăm nu așa cum vrea PSRM, ci așa cum vor oamenii. De aceea, hotărâți trebuie să mergem înainte pentru a provoca alegeri anticipate, or dacă actualul Parlament „plahotniucist” rămâne, stagnarea și mizeria actuală se va păstra până în 2023”, a punctat parlamentarul PAS.

PSRM este împotriva „autodizolvării” Legislativului, chiar dacă optează pentru alegeri parlamentare anticipate, a declarat astăzi Corneliu Furculiță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md