21:46:09 06.12.2022
Stiri

Procurorul Furtună, noi DETALII despre dosarul lui Stoianoglo. Cinci persoane au fost audiate în calitate de BĂNUIT, iar alte cinci - în calitate de MARTORI

Actualitate 28.10.2021 10:15 Vizualizări2229 Autor: Ziarul National
Procurorul Furtună, noi DETALII despre dosarul lui Stoianoglo. Cinci persoane au fost audiate în calitate de BĂNUIT, iar alte cinci - în calitate de MARTORI


Victor Furtună, procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) să investigheze acuzațiile la adresa lui Alexandr Stoianoglo, oferă noi detalii despre ancheta în privința procurorului general suspendat. Până acum au fost efectuate mai multe acțiuni în cadrul cauzei penale, inclusiv audierea martorilor și a unor persoane recunoscute în calitate de bănuit.

„Cauza penală ce îl vizează pe procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, este predominată de principiul confidențialității și asigurării prezumției nevinovăției persoanei supuse investigațiilor penale, ceea ce nu permite dezbateri publice asupra investigațiilor și probatoriului acumulat. Mai mult, nu ne dorim să substituim procesul judiciar cu dezbateri în arealul mediatic. Totuși, luând în considerare curgerea unui termen de peste 20 de zile de la începerea urmăririi penale și reținerea lui Alexandr Stoianoglo, aducem la cunoștința publicului că, în cadrul cauzei penale vizate, în toată această perioadă de timp a fost efectuat un șir de acțiuni de urmărire penală, care au drept scop stabilirea adevărului obiectiv, după cum urmează:

Citește și: Procurorul Furtună îl vrea pe Stoianoglo în AREST preventiv. Acesta oferă DETALII despre necesitarea reținerii procurorului general suspendat și anunță noi ARESTĂRI ale altor figuranți în acest caz

- 4 percheziții au fost autorizate și executate;

- 5 persoane au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuit;

- 5 persoane au fost audiate în calitate de martor și specialist;

- 20 de ordonanțe de ridicare a obiectelor și documentelor au fost emise și executate, urmate de examinarea obiectelor și documentelor ridicate, cu atribuirea calității de corp delict sau după caz, de document;

- 5 expertize judiciare au fost numite, care la momentul actual sunt în curs de executare;

- peste 20 de solicitării au fost transmise către diferite instituții în vederea prezentării anumitor documente sau informații ce prezintă importanță probatorie pe caz”, a enumerat Victor Furtună.

Procurorul desemnat de CSP a adăugat că, dacă e vorba de durata urmării penale, atunci aceasta nu depinde în toate cazurile de diligența procurorului, deoarece efectuarea mai multor acțiuni de urmărire penală, cum ar fi audierea bănuiților/învinuiților, ridicare de obiecte/documente, depinde de disponibilitatea apărătorilor de a participa la aceste acțiuni, iar termenul de efectuare a expertizelor judiciare depinde de volumul de lucru al experților etc.

„Procurorii de caz întreprind în continuare toate măsurile necesare prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei în vederea stabilirii adevărului, iar la emiterea deciziilor procesuale în privința lui Alexandr Stoianoglo și persoanelor acțiunile cărora fac obiect al urmăririi penale, vom reveni cu detalii suplimentare”, a conchis Furtună.

Amintim că procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe 5 octombrie, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Potrivit procurorului Furtună, în cadrul urmăririi penale s-a constatat că Alexandr Stoianoglo ar fi favorizat un grup criminal organizat.

Alexandr Stoianoglo a acuzat, la rândul său, că e vorba de un dosar „politic” și a negat că ar avea vreo legătură cu controversatul Veaceslav Platon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md