00:15:13 30.09.2020
 
Stiri

Procurorii vor cere încă 30 de zile de AREST pentru șeful suspendat al PA. Lui Morari i-a fost înaintată ÎNVINUIREA DEFINITIVĂ, iar dosarul va fi remis în judecată. Ce legătură ar fi avut acesta cu Plahotniuc

Social 27.01.2020 11:50 Vizualizări1205 Autor: Ziarul National
Procurorii vor cere încă 30 de zile de AREST pentru șeful suspendat al PA. Lui Morari i-a fost înaintată ÎNVINUIREA DEFINITIVĂ, iar dosarul va fi remis în judecată. Ce legătură ar fi avut acesta cu Plahotniuc


Procuratura Generală (PG) i-a înaintat șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, învinuirea definitivă. Dosarul acestuia urmează a fi finalizat în curând și deferit justiției. Până atunci, procurorii vor mai solicita încă 30 de zile de arest pe numele lui Viorel Morari, afirmând că prin aflarea sa în afara penitenciarului ar putea influența martorii, foștii săi subalterni.

Astfel, pe lângă cele două capete de acuzare înaintate anterior – „abuz de serviciu” și „fals în acte publice”, procurorii au probat încă o componență de infracțiune în acțiunile acestuia și anume „amestecul în înfăptuirea urmăririi penale”.

Potrivit PG, Morari este învinuit că ar fi primit de la fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc, o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi ar fi falsificat o serie de acte procesuale. Aceste acțiuni ar fi fost comise atât în interes personal, cât și în interesul lui Plahotniuc, dar și al altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

De asemenea, procurorii au depus demers de prelungire, cu încă 30 de zile, a mandatului de arestare în privința procurorului-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, urmând ca instanța de judecată să fixeze data și ora examinării acestuia.

„Necesitatea cercetării acestuia în arest preventiv este dictată de gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoana să împiedice urmărirea penală și posibilitatea eschivării de la răspundere penală. Printre argumentele invocate de procurori pentru cercetarea lui Viorel Morari în arest este suspiciunea rezonabilă de exercitare a presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului”, punctează Procuratura Generală.

Fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut pe 10 ianuarie curent, iar la demersul procurorului general, Alexandru Stoianoglo, Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat suspendarea provizorie din funcție, până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care acesta este vizat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md