19:22:16 06.07.2020
 
Stiri

Procuratura confirmă recepționarea solicitării din Elveția, fără a vorbi despre Plahotniuc, și neagă faptul că ar fi tergiversat răspunsul, așa cum acuză ministrul Năstase

Social 22.07.2019 14:00 Vizualizări2751 Autor: Ziarul National
Procuratura confirmă recepționarea solicitării din Elveția, fără a vorbi despre Plahotniuc, și neagă faptul că ar fi tergiversat răspunsul, așa cum acuză ministrul Năstase


Procuratura Generală confirmă, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că a primit două solicitări de la organele de drept din Elveția în luna iunie curent, însă nu face referire la niciun nume de politician de la Chișinău.

Totuși, instituția infirmă acuzaţiile ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase”, potrivit cărora procurorii ar fi tăinuit aceste documente și nu ar fi răspuns părții elveţiene.

„Documentul a tăinuit în vederea obstrucționării oricăror anchete penale și internaționale împotriva oligarhului Plahotniuc, autor și beneficiar al mai multor crime cu caracter grav și foarte grav”, a acuzat astăzi Năstase într-o conferință de presă.

„Pe data de 3 iunie 2019, Procuratura Generală a recepţionat, prin intermediul Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova, o scrisoare prin care autorităţile elveţiene informau, sub clauza expresă a păstrării confidenţialităţii, că ar deţine informaţii referitor la unele tranzacţii suspecte în care ar fi implicate unele persoane publice din Republica Moldova şi oameni de afaceri, solicitând procurorilor să comunice instituţiilor de drept din Elveţia dacă au nevoie de mai multe informaţii pentru a le investiga. A doua zi, Procuratura Generală a Republicii Molodova a răspuns autorităţilor din Elveţia că este gata să coopereze la investigarea acetor tranzacţii.

Ulterior, pe 18 iunie curent, Procuratura Generală a recepţionat a doua scrisoare de la organele de drept din Elveţia, prin care au fost prezentate unele informaţii suplimentare.

Procuratura Generală a expediat neîntârziat respectiva informaţie Procuraturii Anticorupţie, fiind dispusă începerea acţiunilor pe marginea acestui demers. Procuratura Anticorupţie a autorizat la judecătorul de instrucţie ridicarea informaţiei bancare de la instituţiile financiare din Elveţia, a pregătit cererea de comisie rogatorie către autorităţile de drept din Elveţia, iar la această etapă toate documentele sunt în proces de traducere”, arată Procuratura în comunicat.

Instituția afirmă că, imediat ce va fi tradus, setul de acte va fi expediat autorităţilor elveţiene, „cu respectarea termenului în care au fost solicitate de către autorităţile competente ale Elveţiei”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Mircea 22.07.2019 15:16

Iata si din nou prins cu mita in sac Nastase, din Elvetia in genere alta solicitare is caz a fost si nimic nu e tangenta cu numele de Plahotniuc, ne are de prosti sau ce Nastase.

Aurel 22.07.2019 17:55

Și hai să vedem ce vor face aceștia mai departe, oricum nu prea cred că Plhotniuc este implicat aici.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md