06:15:22 10.07.2020
 
Stiri

Președintele Dodon NU are de gând să se conformeze deciziei Guvernului, prin care zilele de 23 și 24 august au fost declarate zile de DOLIU: „Acest lucru se face prin hotărârea Parlamentului. CONCERTUL va avea loc”

Politică 21.08.2019 14:10 Vizualizări4343 Autor: Ziarul National
 Președintele Dodon NU are de gând să se conformeze deciziei Guvernului, prin care zilele de 23 și 24 august au fost declarate zile de DOLIU: „Acest lucru se face prin hotărârea Parlamentului. CONCERTUL va avea loc”


Președintele Igor Dodon susține că, pe 24 august curent, va avea loc concertul prin care se va sărbători „eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”, chiar dacă Guvernul a decis astăzi ca zilele de 23 și 24 august să fie declarate zile de doliu, cu arborarea în bernă a drapelului de stat. Mai mult, Dodon spune că Guvernul nu poate să ia o asemenea decizie, deoarece hotărârile cu privire la zilele de doliu se iau în Parlament.

„Eu nu știu de această decizie a Guvernului. Din câte știu, asemenea decizii se iau în Parlament. Asemenea inițiative nu am văzut la Parlament. De aceea, nu putem comenta dacă vor fi zile de comemorare. Noi, tradițional, de zece ani sărbătorim la 24 august eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Vom organiza evenimente și anul acesta”, a declarat Igor Dodon, după ședința de astăzi a Consiliului Republican al PSRM.

Întrebat din ce bani va fi organizat concertul din PMAN și dacă acest concert va avea loc în zi de doliu național, președintele Dodon a evitat să ofere un răspuns clar. „Nu președintele se ocupă de concert. Întrebați-i pe cei de la „Iubesc Moldova”. Eu mă ocup de partea protocolară, deuneri de flori, vizita la Șerpeni”, a precizat Dodon.

Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărâre care prevede declararea zilei de 23 august - Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, iar a zilelor de 23 şi 24 august - zile de doliu, cu arborarea în bernă a drapelului de stat. Potrivit proiectului, în ziua de 23 august, la ora 10.00, în semn de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, Guvernul va păstra un moment de reculegere, iar autorităţile administraţiei publicii centrale şi locale vor organiza activităţi de comemorare.

De asemenea, se recomandă Instituţiei publice naţionale a audiovizualului „Compania Teleradio-Moldova” şi altor instituţii media să asigure difuzarea în cadrul emisiunilor radiofonice şi televizate a materialelor consacrate evenimentului respectiv, cu anunţarea, la 23 august, ora 20:00, a unui moment de reculegere în memoria victimelor regimurilor totalitare şi autoritare.

Proiectul a fost elaborat în scopul comemorării în R. Moldova a victimelor regimurilor totalitare şi autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste şi comuniste, în baza declaraţiilor şi recomandărilor forurilor internaţionale, în special a Declaraţiei Parlamentului European din 23 septembrie 2008 privind proclamarea zilei de 23 august drept Ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului şi nazismului şi a Rezoluţiei Parlamentului European din 2 aprilie 2009 referitoare la conştiinţa europeană şi totalitarism.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Titirez 21.08.2019 14:47

Pentru ACUMIȘTI nu există GEOPOLITICA în spatiul Pruto-nistrean ! Pentru ei există...”bunăstarea” cetatenilor. Ei, uite că Geopolitica se încăpățânează să existe chiar dacă ei isi baga capul în nisip ! SUCCES LA BUNĂSTARE !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md