21:27:51 12.04.2021
 
Stiri

O nouă LOVITURĂ pentru PSRM-Partidul „ȘOR”? „Unde în Constituție este indicat că STAREA DE URGENȚĂ poate fi declarată pentru a nu permite dizolvarea Parlamentului? Nicăieri. Constituție este de facto CĂLCATĂ în picioare”

Actualitate 08.04.2021 12:03 Vizualizări4101 Autor: Ziarul National
O nouă LOVITURĂ pentru PSRM-Partidul „ȘOR”? „Unde în Constituție este indicat că STAREA DE URGENȚĂ poate fi declarată pentru a nu permite dizolvarea Parlamentului? Nicăieri. Constituție este de facto CĂLCATĂ în picioare”


Majoritatea parlamentară PSRM-Partidul „ȘOR” ar fi recurs la introducerea stării de urgență exclusiv pentru a evita dizolvarea actualului Parlament și de a tărăgăna cât mai mult desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. De această părere este deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, care sugerează că va depune o nouă sesizare la Curtea Constituțională în legătură cu acest fapt.

„Mai toți care au coordonat, propus sau aprobat introducerea stării de urgență recunosc cu subiect și predicat că atât declararea stării de urgență, dar mai ales termenul pentru care aceasta a fost introdusă (60 de zile), au ca scop de a evita dizolvarea Parlamentului.

Citește și: VIDEO // Decizia de a institui STARE de URGENȚĂ în R. Moldova, atacată la Curtea Constituțională: „Am fost trași pe sfoară de majoritatea Dodon - Șor”

Întrebarea mea este următoarea: unde în Constituție este indicat că starea de urgență poate fi declarată pentru a nu permite dizolvarea Parlamentului? Nicăieri. Lucru firesc de altfel, or scopul stării de urgență de principiu este altul. În acest caz, Constituția este de facto călcată în picioare, întrucât un instrument constituțional cum este starea de urgență este folosită nu conform scopului său, ci pentru a face inaplicabil un alt instrument constituțional cum este dizolvarea Parlamentului. Nu cred că putem să ne permitem să lăsăm în vigoare această interpretare perversă a Legii Supreme”, a precizat Litvinenco.

De menționat că ieri, 7 aprilie, liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a contestat la CC hotărârea Parlamentului prin care a fost introdusă starea de urgență de către majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR”, afrimând că aceasta putea fi solicitată numai de către un guvern cu puteri depline sau de către Președinție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md