10:45:53 19.05.2022
Stiri

Noile tarifele la gaze ar fi ILEGALE. Socialiștii vor contesta în judecată solicitarea „Moldovagaz”/„Gazprom” de a aplica noile tarife de la 1 ianuarie 2022

Actualitate 28.01.2022 16:34 Vizualizări2229 Autor: Ziarul National
Noile tarifele la gaze ar fi ILEGALE. Socialiștii vor contesta în judecată solicitarea „Moldovagaz”/„Gazprom” de a aplica noile tarife de la 1 ianuarie 2022


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) consideră că noile tarife la gazele naturale, aprobate astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), la cererea „Moldovagaz”/„Gazprom”, ar fi ilegale, deoarece vor fi aplicate retroactiv, de la 1 ianuarie 2022.

„În condițiile în care ANRE a decis, ilegal, să aplice retroactiv tarifele majorate pentru gaz și agent termic, PSRM anunță că va contesta în judecată această decizie. Orice jurist începător cunoaște faptul că principiul retroactivității poate fi aplicat exclusiv când modificarea îmbunătățește situația. În cazul dat, scumpirea resurselor energetice înrăutățește starea financiară a cetățenilor”, se arată într-o declarație remisă de socialiști.

Citește și: ANRE a aprobat MAJORAREA tarifelor la gazele naturale, dar nu la nivelul cerut de „Moldovagaz”. Noile prețuri intră în vigoare de la 1 ianuarie

Totodată, socialiștii cheamă forțele politice de opoziție să iasă la proteste, după ce prețul la gazele livrate de Rusia au crescut semnificativ.

„Cetățenii acestei republici au mai primit o lovitură serioasă prin majorarea semnificativă a tarifelor la gaz și agentul termic, care va provoca un nou lanț de scumpiri la foarte multe produse, inclusiv pâine și lactate. În mod evident, este o adevărată politică de genocid din partea regimului de la guvernare în raport cu propriul popor”, se mai arată în declarație.

Amintim că „Moldovagaz” a solicitat ultimativ majorarea tarifelor la gazele naturale, pentru ca la 20 februarie să aibă banii necesari pentru a plăti în avans celor de la „Gazprom”. Furnizorul a solicitat aplicarea unui tarif de 15,59 de lei pentru un metru cub de gazde, dar ANRE a decis că noul tarif va fi de 15,18 lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md