05:55:20 14.07.2024
Stiri

ANRE a aprobat MAJORAREA tarifelor la gazele naturale, dar nu la nivelul cerut de „Moldovagaz”. Noile prețuri intră în vigoare de la 1 ianuarie

Actualitate 28.01.2022 15:48 Vizualizări2896 Autor: Ziarul National
ANRE a aprobat MAJORAREA tarifelor la gazele naturale, dar nu la nivelul cerut de „Moldovagaz”. Noile prețuri intră în vigoare de la 1 ianuarie


Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a majorat astăzi tarifele la gazele naturale pentru consumatorii casnici. Astfel, de la 1 ianuarie curent, un metru cub de gaze va costa 15,18 lei, cu 4,1 lei mai mult decât acum.

Citește și: Prețul la gazele rusești va fi peste 600 de dolari și în luna FEBRUARIE. „Moldovagaz” cere MAJORAREA TARIFELOR pentru consumatorii casnici. Cât va costa un metru cub de gaze

„Moldovagaz” a solicitat ca tariful pentru un metru cub de gaze, cu TVA, să coste 15,59 de lei, însă ANRE a micșorat puțin pretențiile furnizorului de gaze.

Citește și: Rusia ȘANTAJEAZĂ R. Moldova în problema gazelor, deoarece Chișinăul „e pe calea cea bună”. „Gazprom” este Putin… Oamenii Rusiei în R. Moldova au pierdut și acum ei încearcă să se RĂZBUNE, să creeze HAOS. Rusia nu are interes ca noi să trăim bine”

Noile tarife vor fi aplicate din 1 ianuarie 2022, potrivit hotărârii ANRE.

Citește și: Premierul Gavrilița dă ASIGURĂRI că tariful la gazele naturale pentru consumatorii casnici NU va crește în lunile ianuarie, februarie și martie, chiar dacă ANRE va aproba cererea „Moldovagaz”

Totodată, urmare a aprobării prețurilor pentru gazele naturale, ANRE a ajustat din oficiu și aprobat prețurile pentru energia electrică produsă de centralele electrice de termoficare și tarifele pentru energia termică livrată consumatorilor de către titularii de licență pentru producerea, distribuția și furnizarea energiei termice.

Tariful pentru energia termică pentru Chișinău a fost majorat la 2169 lei/Gcal fără TVA. S-a scumpit și căldură livrată consumatorilor din municipiul Bălț cu 704 lei. ANRE a stabilit noi tarife, majorate, pentru energia termică livrată de „Termogaz Bălți”, în mărime de 2538 de lei/Gcal fără TVA. Noul tarif se aplică din 1 ianuarie.


Tot astăzi, ANRE a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom” în mărime de 3,24 lei/kWh (fără TVA) sau cu 95 bani/kwh (+41,5%) mai mult decât prețul actual.

Anterior, prim-ministra Natalia Gavrilița a dat asigurări că cetățenii nu vor plăti mai mult decât în prezent pentru consumul de gaze naturale, indiferent de decizia ANRE.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md