09:09:04 23.07.2019
 
Stiri

Năstase susține că a identificat SOLUȚIA prin care să fie validat mandatul de PRIMAR. „Au apărut CIRCUMSTANȚE noi”

Politică 11.07.2018 15:59 Vizualizări4355 Autor: Ziarul National
Năstase susține că a identificat SOLUȚIA prin care să fie validat mandatul de PRIMAR. „Au apărut CIRCUMSTANȚE noi”

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a depus o cerere de revizuire la Curtea Supremă de Justiție a deciziei de invalidare a alegerilor din capitală, „deoarece în dosarul electoral au apărut circumstanțe noi”.

Potrivit reprezentantului legal al lui Năstase, Dumitru Pavel, în cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor locale noi au fost comise multiple încălcări ale procedurii civile.

„Printre acestea s-a depistat că la judecarea cererii noastre de recuzare a completului Druță, Gafton și Burduh a participat un judecător care nu mai era în drept să dețină calitatea de magistrat, dată fiind atingerea plafonului-limită de activitate de 65 de ani. În pofida acestui fapt, judecătoarea Iuliana Oprea activează până în prezent și a judecat atât cererea noastră de recuzare, cât și alte cauze”, susține Dumitru Pavel.

Citește și: Răsturnare de SITUAȚIE în cazul invalidării mandatului lui Năstase. NU va putea candida la alegerile parlamentare?

Acesta subliniază că „temeiul dat reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători compromiși, având în vedere că despre aceasta am aflat ulterior”.

„Mai mult, acest lucru conduce la invalidarea și a încheierii Curții Supreme de Justiție prin care recursul nostru a fost declarat inadmisibil. Într-un caz similar, R. Moldova deja a fost condamnată de CEDO, constatările Curții expuse în acea hotărâre fiind valabile și în prezenta cauză. Optăm pentru rejudecarea cauzei și pronunțarea unei hotărâri bazate pe lege, ceea ce înseamnă validarea alegerilor locale noi ale primarului general al municipiul Chișinău!”, mai spune avocatul lui Năstase.

Tot astăzi, PDA a depus o plângere motivată la adresa procurorul general, Eduard Harunjen, căruia i-a solicitat „să investigheze acțiunile și actele emise de judecătorii implicați în faptele de complicitate la uzurpare a puterii de stat, la acțiuni care depășesc în mod vădit limitele atribuțiilor acordate prin lege, dar și pronunțarea cu bună știință a unor hotărâri contrare legii”.

„Este vorba de judecătorii care au invalidat în mod cinic și ilegal alegerile din municipiul Chișinău. Deși există un cadrul legal foarte explicit, care nu permite derapaje de la normele democratice, aceștia au intrat în cârdășie cu mafia de la guvernare, l-au ignorat și pentru aceasta urmează să suporte consecințele legale corespunzătoare”, se arată în plângere.

Menționm că Judecătoria Chișinău a anulat pe 19 iunie curent alegerile din capitală, pe motiv că ambii candidați ar fi făcut agitație electorală în ziua scrutinului local. Aceasta decizie a fost menținută ulterior de instanțele ierarhic superioare, iar Comisia Electorală Centrală a anulat alegerile din Chișinău, fapt care a provocat nemulțumirea opoziției care a protestat în centrul capitalei, solicitând validarea alegerilor. Aceeași decizie judecătorească a determinat adoptarea unei Rezoluții în Parlamentul European, pe 5 iulie curent, prin care se cere Comisiei Europene suspendarea finanțării de la Bruxelles pentru R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md