07:15:19 19.06.2024
Stiri

VIDEO // Kremlinul a demarat „OPERAȚIUNEA Pobeda” în R. Moldova, cu oligarhul Ilan Șor în AVANPOSTURI. „O țară întreagă i-a văzut pe TRĂDĂTORII de țară la Moscova. S-a creat blocul criminal organizat Victoria/ Pobeda”

Actualitate 21.04.2024 17:50 Vizualizări3804 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Kremlinul a demarat „OPERAȚIUNEA Pobeda” în R. Moldova, cu oligarhul Ilan Șor în AVANPOSTURI. „O țară întreagă i-a văzut pe TRĂDĂTORII de țară la Moscova. S-a creat blocul criminal organizat Victoria/ Pobeda”


Condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul care vizează frauda bancară, oligarhul fugar Ilan Șor a anunțat ieri, 20 aprilie, de la Moscova, în cadrul unui eveniment organizat într-un hotel de lux, despre crearea blocului politic „Victorie/ Победа”. Blocul lui Șor, constituit cu „binecuvântarea” Kremlinului, are drept obiectiv obținerea victoriei la alegerile prezidențiale din toamna curentă, dar și boicotarea referendumului privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană.

La evenimentul de la Moscova au participat bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare al Găgăuziei, Dmitri Constantinov, deputații Marina Tauber, Vasile Bolea, Reghina Apostolova, Denis Ulanov, Vadim Fotescu, Alexandr Nesterovschi, Irina Lozovan, Petru Jardan, dar și liderul formațiunii „Șansă”, Alexei Lungu, precum și președinta Partidului „Renaștere” Natalia Parasca.

„Vreau să anunțăm crearea blocului politic „Victorie/ Победа”. A venit momentul, deoarece nu putem să ne permitem să mai așteptăm. Statul nostru a fost adus până la sărăcie, lipsă totală a libertății cuvântului, furt total. Se află pe marginea prăpastiei. Avem în față două evenimente importante – alegerile prezidențiale și referendumul (privind aderarea la UE n.r.). Aceste două evenimente ne vor determina viitorul țării noastre. Toate echipele care sunt aici sunt gata să ia responsabilitatea asupra lor, să învingă sărăcia și să construiască în R. Moldova viitorul”, a declarat Șor în cadrul evenimentului de la Moscova.

Blocul pe care mizează Kremlinul a reunit reprezentanți ai partidelor „Renaștere”, „Șansa”, „Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei” și „Victoria”.

Deși din 2019 și până acum s-a aflat mai mult în Israel, Șor a explicat de ce blocul „Victorie/ Победа” a fost lansat la Moscova, cu recitaluri susținute în „limba moldovenească” de artiștii Kremlinului Nikolai Baskov, Filip Kirkorov și Jasmin, soția sa.

„Mulți dintre voi se întreabă de ce aici, la Moscova. Explic: Desigur, cu plăcere am fi făcut acest eveniment la Chișinău, la Orhei, în Găgăuzia și în alte regiuni ale țării noastre. Astăzi în (R). Moldova orice persoană care gândește altfel nu are dreptul să vorbească. Orice adunare politică se încheie cu arest, cu cercetări efectuate de către partidul de la putere”, a menționat Șor din capitala Federației Ruse, stat în care oamenii sunt arestați atunci când protestează cu o foaie albă în mâini.


Potrivit condamnatului Șor, anunțat în căutare internațională, urmând să-și ispășească pedeapsa de 15 ani de închisoare pentru implicarea sa în jaful bancar, alternativa blocului „Victorie/ Победа” este „prietenia, colaborarea, parteneriatul cu Federația Rusă”.

De asemenea, Șor a remarcat că alături de el ar avea „o echipă de vis”, deși e vorba în mare parte de persoane cercetate penal pentru diferite infracțiuni grave.

„Aici, la Moscova, nimeni nu ne închide gura și ne putem exprima părerea”, a menționat deputata Marina Tauber, care a rămas fără imunitate parlamentară în mai multe rânduri.

După ce s-a încheiat partea declarațiilor oficiale, a urmat un concert cu mai mulți artiști, printre care Nikolai Baskov, Jasmin, soția fugarului, și Filip Kirkorov. Toți au cântat câte o piesă-două în limba română căreia i-au spus „moldovenească”.

Evenimentul de la Moscova, care a reunit mai mulți deputați din Parlamentul R. Moldova, a fost comentat de unul dintre liderii Partidului Acțiune și Solidaritate, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„O țară întreagă i-a văzut pe trădătorii de țară la Moscova. Cred că putem spune clar, la Moscova s-a creat blocul criminal organizat Victoria/ Pobeda. S-au creat la Moscova, lângă Kremlin, ca să fie clar pentru cine lucrează și pe cine servesc. Totuși, nu toți sunt acolo pe scenă. O parte se ascund încă la Chișinău, în spatele la tot felul de partide. În următorii ani trebuie să scăpăm de ei”, a scris Spînu pe Telegram.

Cu o reacție la evenimentul de la Moscova a venit și Alexandru Bujorean, primarul orașului Leova, co-fondator al Blocului „Împreună”.

„Toate conservele lui Șor astăzi s-au adunat în blocul trădătorilor de țară. Și unde putea să aibă loc adunarea, dacă nu mai aproape de punctul de comandă, la Moscova? De remarcat ce priviri fericite și victorioase au toți. Știu probabil că această imagine va fi probă cândva într-un dosar de trădare de patrie, iar protagoniștii vor sta la răcoare. Poate cu excepția unuia - căpetenia grupării încă se va bronza ceva timp pe plajele Mării Roșii”, a scris Alexandru Bujorean pe rețelele de socializare.Stiri relevante