06:08:46 17.04.2024
Stiri

Maia Sandu DENUNȚĂ o încălcare flagrantă a NEUTRALITĂȚII R. Moldova de către Rusia condusă de Putin: „Noi respectăm integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cerem să ne fie respectate și hotarele noastre”

Actualitate 11.10.2022 11:56 Vizualizări1946 Autor: Ziarul National
Maia Sandu DENUNȚĂ o încălcare flagrantă a NEUTRALITĂȚII R. Moldova de către Rusia condusă de Putin: „Noi respectăm integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cerem să ne fie respectate și hotarele noastre”


Președinta Maia Sandu a acuzat Rusia de încălcarea neutralității R. Moldova, după ce trei rachete rusești au traversat ieri neautorizat spațiul aerian al republicii noastre. De asemenea, președinta a condamnat repetat bombardarea de către Rusia a localităților din Ucraina.

„Bombele rusești au distrus infrastructura critică și au omorât zeci de oameni. Totodată, sute de mii de oameni au rămas fără electricitate și apă potabilă. Bombardarea și uciderea oamenilor nevinovați este încă o crimă de război într-o listă lungă de crime comise de Rusia în Ucraina. Condamnăm aceste crime.

Citește și: Războiul declanșat de Putin în Ucraina a ajuns și pe teritoriul „NEUTRU” al R. Moldova. Trei RACHETE RUSEȘTI au survolat spațiul aerian al republicii noastre în această dimineață

Câteva dintre cele 84 de rachete lansate ieri de Rusia spre Ucraina au traversat neautorizat spațiul aerian al R. Moldova, în raioanele din stânga Nistrului și deasupra raioanelor Florești și Soroca. E o încălcare flagrantă a spațiului nostru aerian și a neutralității R. Moldova comisă de forțele armate ruse. R. Moldova e o țară pașnică și am demonstrat asta în acțiuni.

Noi respectăm integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cerem să ne fie respectate și hotarele noastre. Noi facem totul ca să păstrăm pacea și liniștea în republică, dar presiunile la care suntem supuși cresc cu fiecare zi”, a declarat astăzi Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

Amintim că Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat ieri, 10 octombrie, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după ce trei rachete rusești au survolat spațiul aerian al R. Moldova. Cele trei rachete de croazieră au fost lansate de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și au tranzitat teritoriul republicii noastre în regiunea satului Cobasna, acolo este situat unul dintre cele mai mari depozite de armament din Europa, dar și municipiul Soroca, lovind ținte din Ucraina.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md