06:01:05 08.08.2020
 
Stiri

Mandat de AREST pentru 30 de zile pentru Vlad Plahotniuc, emis în lipsa acestuia

Actualitate 22.05.2020 11:30 Vizualizări1127 Autor: Ziarul National
Mandat de AREST pentru 30 de zile pentru Vlad Plahotniuc, emis în lipsa acestuia


Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis astăzi un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Vladimir Plahotniuc, în lipsa acestuia, la solicitarea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

PCCOCS i-a înaintat, pe 18 mai curent, o nouă învinuire, însă Plahotniuc nu a dat curs invitației, după ce a fost citat la domiciliu.

Dacă mandatul de arestare va fi contestat la Curtea de Apel Chișinău, iar aplicarea acestei măsuri preventive va fi menținută de către judecători, urmează a fi examinată necesitatea anunțării lui Plahotniuc în căutare internațională, anunță procurorii.

Amintim că, pe 18 mai curent, procurorul general Alexandru Stoianoglo a declarat, într-un briefing de presă, că Vlad Plahotniuc este cercetat penal pentru trei capete de acuzare - escrocherie, spălare de bani și organizarea și conducerea grupului criminal.

Două din aceste infracțiuni fac parte din categoria celor deosebit de grave și Plahotniuc riscă închisoare de până la 15 ani.

Menționăm că Vlad Plahotniuc se află în SUA, iar procurorul general a declarat că acesta ar fi principalul beneficiar al jafului bancar, beneficiind de 100 de milioane de euro.

„Imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, vor fi expediate autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii pentru a fi extrădat și tras la răspundere în Republica Moldova. De comun cu alte autorități vom întreprinde măsuri în vederea urmăririi penale atât a averii personale a lui Plahotniuc, cât și a companiilor afiliate lui”, a spus Stoianoglo pe 18 mai.

Acesta este al doilea mandat de arest pe numele lui Plahotniuc, primul fiind emis pe 11 octombrie 2019. Atunci, Vladimir Plahotniuc era învinuit de spălare a banilor în proporții deosebit de mari. Mai exact, procurorii îi incriminau lui Plahotniuc faptul că, pe parcursul anilor 2013-2015, a creat o „schemă infracțională cu scopul convertirii, transferului, dobândirii, deţinerii și utilizării unor bunuri despre care știa cu certitudine că ele constituie venituri ilicite”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md