15:44:31 25.10.2020
 
Stiri

MAI oferă noi INFORMAȚII despre Vlad Plahotniuc și acuză unii politicieni că, prin declarațiile pe care le fac, ar periclita procesul de extrădare. Fostul lider al PD s-a aflat și în ROMÂNIA

Actualitate 30.09.2020 12:09 Vizualizări1308 Autor: Ziarul National
MAI oferă noi INFORMAȚII despre Vlad Plahotniuc și acuză unii politicieni că, prin declarațiile pe care le fac, ar periclita procesul de extrădare. Fostul lider al PD s-a aflat și în ROMÂNIA


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) susține că a știut despre faptul că fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a părăsit SUA și că în ultimele săptămâni a traversat frontiera cu Turcia și România. Mai mult, instituția condusă de Pavel Voicu menționează că unii politicieni, prin declarațiile pe care le-au făcut la acest subiect, ar fi împiedicat acțiunile de identificare și reținere a lui Vlad Plahotniuc.

„Din octombrie 2019, au fost expediate mai multe adresări oficiale ale Centrului de cooperare polițienească internațională INTERPOL, prin care s-a solicitat darea în căutare internațională a lui Vladimir Plahotniuc. De asemenea, au fost făcute nenumărate demersuri pe filiera bilaterală către SUA, România și Turcia, pentru a verifica unele informații recepționate din diferite surse. Astfel, despre ultimele locuri de aflare a lui Plahotniuc, informăm opinia publică că MAI deține de mai mult timp informații despre faptul că acesta a părăsit SUA și a traversat frontiera cu Turcia și România”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Citește și: Usatîi oferă DETALII despre Plahotniuc. Dodon ar putea să-l aducă la Chișinău în orice clipă, dacă ar dori: „Dodon se teme că vor mai apărea informații despre kulioace și de asta, prin unii intermediari, discută cu Plahotniuc”

Instituția precizează că Plahotniuc putea fi reținut, doar că scurgerile de informații ar fi făcut mult rău: „Iar pentru a nu împiedica acțiunile de identificare și reținere, a fost necesar ca aceste date să nu apară în spațiul public. Astfel, am fost informați de autoritățile oficiale despre faptul că acesta a traversat frontiera Turciei, dar și României în perioada 7-10 septembrie 2020. Biroul Interpol de la Chișinău a expediat încă o solicitare oficială, iar pe moment așteptăm un răspuns din partea instituțiilor abilitate din Turcia, prin care să ni se comunice dacă Vlad Plahotniuc nu a părăsit această țară. Din cauza unor declarații ale politicienilor și a informațiilor apărute în mass-media, acțiunile instituțiilor de drept din țara noastră au fost periclitate, iar acest fapt complică procesul de căutare”.

Citește și: Turcia CONFIRMĂ că Plahotniuc se află pe teritoriul său. Procuratura Generală a făcut deja DEMERSURILE necesare pentru ca fostul lider al PD să fie extrădat

MAI a mai adăugat că va reveni cu mai multe informații. „Toate aceste informații se verifică și, în momentul în care vom avea o claritate, vom veni cu detalii pentru ca opinia publică să cunoască. Menționăm că scurgerile de informații în presă și declarațiile unor politicieni la acest subiect ar putea afecta grav procedurile de extrădare și pune în pericol atragerea la răspundere a persoanelor condamnate care se ascund în afara țării”, conchide sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Vasile 30.09.2020 21:56

Bai Belishi! Sa-o tumanesti pe mata cu scurgeri de informatie! Va asteapta pe toti aceeasi soarta ca a lui Ulinici.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md