12:18:51 27.10.2021
Stiri

Jizdan face DEZVĂLUIRI despre procedura de RACOLARE și angajare a agenților operativi: „Sunt detalii care nu se discută în public, dar s-a deschis „cutia pandorei”, iar acest precedent poate aduce daune securității naționale”

Actualitate 05.08.2021 10:19 Vizualizări3090 Autor: Ziarul National
Jizdan face DEZVĂLUIRI despre procedura de RACOLARE și angajare a agenților operativi: „Sunt detalii care nu se discută în public, dar s-a deschis „cutia pandorei”, iar acest precedent poate aduce daune securității naționale”


Ex-ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, este convins că fostul său subaltern, Alexandru Pînzari, arestat pentru 30 de zile în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP, este nevinovat. Fostul deputat democrat menționează că s-ar încerca manipularea opiniei publice în ceea ce-l privește pe el și pe Alexandru Pînzari.

Potrivit lui Jizdan, fostul deputat al Platformei „DA”, Chiril Moțpan, îl denigrează fără probe pe Pînzari, dar uită să spună că fostul șef al IGP a luptat cu arma în mână pentru apărarea independenței și suveranității R. Moldova.

„Așa cum nu a luptat la război, dar se declară veteran, la fel Moțpan nu are idee de activitate operativă. Moțpan doar impunea angajații MAI să cumpere reviste unde el era cofondator sau avea interese materiale. Așa îl ține minte sistemul. Azi acest individ vorbește despre grupări criminale, despre operațiuni, filaj ș.a. Dar de ce nu spui Moțpan despre faptul că Pînzari a fost la război în 1992, că a participat la sute de operațiuni, că și-a riscat viața de mai multe ori pentru ca azi în R. Moldova oamenii să nu aibă frică de „hoți în lege”?! De ce nu spui că, de fapt, Pînzari nu a încălcat legea, iar semnătura pusă de el pe acel document este una din multe altele, puse anterior după aceeași procedură (și de alți șefi ai Poliției Naționale). Situația este favorabilă vouă, nu? Dar oare este corect să amăgiți fără rușine pe la televiziuni și nici măcar să nu purtați răspundere pentru asta?”, a întrebat Jizdan într-o postare pe Facebook.

Citește și: PCCOCS CONFIRMĂ reținerea fostului ministru al Apărării de la Chișinău, Alexandru Pînzari: Alături de Damir și Cojocari

În același context, sursa citată a explicat cum sunt racolați agenții și de ce Pînzari nu ar avea nicio vină.

CITIȚI și EXCLUSIV DOC // Dedesubturile ultimelor REȚINERI operate de PCCOCS: „Ofițerul sub acoperire”, Dorin Damir, DENUNȚAT de „comisarul lui Voicu” și prejudiciul de circa 8 000 de euro adus statului

„Procedura de racolare și angajare e o istorie separată. În toată cariera mea, am atras la colaborare confidențială mulți agenți. Identitatea lor este secret de stat, iar atunci când mergeam la semnat actele la conducere, ei vedeau doar pseudonimul, adică persoana deja era criptată. Așa a fost și în cazul lui Alexandru Pînzari. El de fapt a semnat un act codificat, pentru un oarecare „X” sau „Y”. Sunt detalii care nu se discută în public, sunt anumite protocoale și reguli care acum au fost încălcate obraznic. Consider că s-a deschis „cutia pandorei”, iar acest precedent poate aduce daune grave securității naționale”, a conchis Jizdan.

După câteva zile de arest, Alexandru Pînzari, prin intermediul apărătorului său, a declarat că nu are nicio vină, iar cei care instrumentează dosarul știu bine asta. „Cu siguranţă, motivele plasării mele în arest sunt altele decât cele invocate oficial. Dacă s-ar fi urmat strict litera legii, nu s-ar fi ajuns nici măcar la începerea urmăririi penale în cazul meu, nu tocmai la arest. Toate acţiunile mele au fost perfect legale şi cei ce instrumentează dosarul cunosc perfect acest lucru. Ca să nu mai vorbim deja că arestul preventiv e o măsură extremă, care se aplică în condiţii strict stabilite de lege. În cazul meu, nici vorbă de astfel de condiţii nu este. Deci, şi arestul preventiv e ilegal, şi acuzaţiile ce mi se aduc sunt nefondate”, a precizat fostul șef al IGP și ministru al Apărării.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md