12:22:27 21.07.2024
Stiri

„Energocom” s-a înțeles cu reprezentanții centralei de la Dnestrovsk pentru livrările de la 1 ianuarie. Care va fi PREȚUL energiei electrice în noul an

Actualitate 27.12.2022 14:01 Vizualizări9664 Autor: Ziarul National
„Energocom” s-a înțeles cu reprezentanții centralei de la Dnestrovsk pentru livrările de la 1 ianuarie. Care va fi PREȚUL energiei electrice în noul an


Compania „Energocom” și centrala termoelectrică de la Dnestrovsk (stânga Nistrului) s-au înțeles în privința prelungirii cu o lună (1 ianuarie – 31 ianuarie) a contractului de livrare a energiei electrice pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului. Anunțul a fost făcut astăzi de către așa-zisul minister al dezvoltării economice de la Tiraspol.

Potrivit sursei citate, în schimbul energiei electrice Chișinăul, la fel ca și în luna decembrie 2022, va ceda întreg volumul de gaz livrat de „Gazprom” 5,7 milioane de metri cubi zilnic. De asemenea, prețul energiei electrice vândute Chișinăului va rămâne la nivelul din luna aceasta - 73 de dolari MW.

Citește și: Transnistria refuză să mai livreze energie electrică malului drept al Nistrului după1 ianuarie 2023? CSE împuterniceşte ,,Energocom" să procure electricitate în baza negocierilor directe, până în martie 2023

„Astfel, locuitorii din Transnistria, instituțiile sociale și întreprinderile din industria alimentară vor fi asigurate cu gaz în luna ianuarie. Vom implementa măsuri menite să asigure funcționarea la maximum a complexului industrial”, susține așa-zisul minister al dezvoltării economice de la Tiraspol, în cadrul unei postări pe Telegram.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, declara zilele trecute că autoritățile separatiste de la Tiraspol, la ordinul Kremlinului, nu vor mai livra energie electrică în dreapta Nistrului după 31 decembrie, chiar dacă Chișinăul a cedat Transnistriei tot volumul de gaze contractat de la „Gazprom”.

Amintim că vicepremierul Andrei Spînu și-a asumat la începutul lunii decembrie 2022 înțelegerea cu regimul de la Tiraspol privind cedarea întregului volum de gaz livrat de „Gazprom”, în schimbul achiziționării energiei electrice de la centrala de la Cuciurgan (MGRES), cu prețul de 73 de dolari MW. Înțelegerea a fost semnată pentru patru luni. Totodată, Tiraspolul a primit autorizație pentru funcționarea uzinei metalurgice de la Râbnița.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md