05:54:28 14.07.2024
Stiri

Domnica Manole, candidat al Blocului „ACUM” la parlamentare, NU înțelege de ce a fost EXCLUSĂ din concursul pentru ocuparea funcției de judecător al CCM, organizat de Guvern: „Chemau cetățeni să scoată „schelete” din dulapul meu”

Social 25.07.2019 12:11 Vizualizări4625 Autor: Ziarul National
Domnica Manole, candidat al Blocului „ACUM” la parlamentare, NU înțelege de ce a fost EXCLUSĂ din concursul pentru ocuparea funcției de judecător al CCM, organizat de Guvern: „Chemau cetățeni să scoată „schelete” din dulapul meu”


Judecătoarea Domnica Manole, care se numără pentru favoriții la funcția de judecător al Curții Constituționale (CCM), pare să se fi resemnat. Aceasta nu a fost aleasă de membrii Comisiei juridice numiri și imunități și a fost exclusă din concursul organizat de Guvern.

Unica șansă e să mai ajungă judecător al CCM se leagă de concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii săptămâna viitoare. Totuși, aceasta nu crede că membrii CSM, care anterior a fost eliberată din funcție, o vor propune la CCM.

„Nu am primit nicio explicație despre motivul excluderii mele din concursul desfășurat de către Guvernul R. Moldova. Din câte înțeleg, o oarecare motivare va exista, doar că ea va apărea după excluderea din concurs și va fi formulată în baza spiritelor adunate din spațiul public. Aceasta reiese din faptul că unii membri ai Comisiei pentru desfășurarea concursului la Guvern, ieri chemau cetățeni să scoată „schelete din dulapul meu”. Se pare că nu aveau temei legal în baza CV-lui meu pentru a mă exclude, dar aveau nevoie să atragă o umbră negativă asupra reputației mele, iar în acest temei să explice excluderea din concurs. Probabil, astfel, le-ar fi fost mai ușor să-și îndeplinească rolul pe care îl are această Comisie. Deși credeam ferm că, concursul se va baza pe principii de legalitate, echitate, egalitate de șanse și transparență”, și-au exprimat nemulțumirea pe Facebook Domnica Manole.

În aceeași postare, Manole spune că respectă decizia Parlamentului, deși „după concurs simt senzația neplăcută a lipsei de nepărtinire și egalitate de șanse”, și explică de ce a aplicat dosarul la toate cele trei concursuri.

DECIS // Parlamentul și-a desemnat cei doi candidaţi pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. E vorba de un fost MINISTRU şi un ex-viceministru

„Cele trei concursuri se desfășoară diferit. În afară de condițiile prevăzute expres de lege, la momentul depunerii actelor, nu am cunoscut prea multe despre regulile și criteriile după care se va desfășura fiecare concurs. Legea nu îmi interzice să aplic la toate trei concursuri, iar necunoscând exhaustiv regulile și criteriile de selecție, era aproape imposibil să mă focusez pe o singură alegere. Sunt convinsă, cu aceasta s-au confruntat toți contracandidații. Respectiv, pentru a nu omite termenele, am aplicat la concurs în toate trei locuri.

Domnica Manole crede că nu prea are șanse nici la concursul de la Consiliul Superior al Magistraturii.

„De către acest organ am fost eliberată din funcția de judecător în mod abuziv și ilegal. În baza acordului CSM am fost hârțuită în dosarul penal. Crede cineva că eu am vreo șansă la CSM? Nici eu nu cred. Dar înțeleg că pot contribui, consecvent luptei mele de trei ani, la îmbunătățirea situației în domeniul, căruia mi-am dedicat viața profesională. La cererea mea concursul a fost amânat pentru a oferi societății civile posibilitatea să prezinte opinii pe marginea candidaților. Voi continua să insist pe abordarea principială și corectă de apreciere a candidaților. Exact, cum mi-am dorit să se întâmple la concursurile la Guvern și Parlament. Dacă eliberarea mea din funcția de judecător, a cărei ilegalitate este evidentă și dovedită, este folosită drept îngrădire pentru accedere în funcția de judecător constituțional, dacă îmi sunt invocate hotărâri pronunțate de către CEDO, dar nu pătrunde nimeni în esență pentru a se convinge de lipsa vreunei culpe din partea mea, atunci, eu am tot dreptul moral să pun la îndoială alegerile pe care le faceți pentru funcțiile de judecători la Curtea Constituțională”, a mai scris Manole pe Faceboook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md