16:26:23 21.04.2021
 
Stiri

Proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale a trecut de Comisia juridică: „Nu putem vorbi despre îndeplinirea condiționalității față de UE”

Actualitate 28.05.2020 15:37 Vizualizări1245 Autor: Ziarul National
Proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale a trecut de Comisia juridică: „Nu putem vorbi despre îndeplinirea condiționalității față de UE”


Comisia parlamentară juridică, pentru numiri și imunități a aprobat astăzi, în cadrul ședinței online, raportul la proiectul de Lege cu privire la organizațiile necomerciale, care urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament.

Proiectul a fost votat în prima lectură încă în sesiunea de primăvară-vară 2018, iar votul în lectura a doua ar putea debloca o sumă de 30 de milioane de euro care va fi alocată Republicii Moldova de către UE.

CTIȚI și VIDEO // Opoziția și PD au ajuns la un CONSENS în privința unui VOT COMUN în Parlamentul R. Moldova, dar PSRM ar încerca să blocheze debursarea celor 70 de milioane de euro din asistența macrofinanciară oferită de UE

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco susține că documentul aprobat astăzi corespunde în mare parte conceptului versiunii inițiale a proiectului, dar există o problemă.

„Problema intrării în vigoare a legii nu a fost tranșată în Comisie. Vasile Bolea a propus ca Legea să intre în vigoare la 1 ianuarie 2021, iar propunerea a întrunit patru voturi din opt, ceea ce înseamnă că nu a fost adoptată vreo decizie și plenul Parlamentului trebuie s-o ia. Prin urmare, până la un vot final în plenul Parlamentului pe marginea acestui proiect, nu putem vorbi de îndeplinirea condiționalității față de Uniunea Europeană”, afirmă Litvinenco.

Menționăm că noua lege va reglementa cadrul juridic al organizațiilor necomerciale și propune simplificarea procedurilor de înregistrare și activitate a acestora, prin racordarea la cele mai bune practici internaționale privind libertatea de asociere.

Legislația actuală a R. Moldova din acest domeniu a fost elaborată în perioada anilor 1996-1999 și este depășită.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md