12:27:41 05.02.2023
Stiri

Maia Sandu, despre AJUTORUL de 600 de milioane de euro anunțat de UE: „Fondurile vor fi oferite în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și R. Moldova”

Actualitate 02.06.2021 16:32 Vizualizări2201 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, despre AJUTORUL de 600 de milioane de euro anunțat de UE: „Fondurile vor fi oferite în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și R. Moldova”


Președintele Maia Sandu salută acordarea de către Uniunea Europeană a unui ajutor de 600 de milioane de euro pentru punerea în aplicare a unui Plan de redresare economică pentru R. Moldova, însă avertizează că banii vor fi oferiți în baza unor condiționalități Guvernului de la Chișinău.

„Vești bune de la Bruxelles. Comisia Europeană a anunțat lansarea unui Plan de recuperare economică pentru R. Moldova, ca urmare a discuțiilor purtate în timpul vizitei mele la Bruxelles, în ianuarie. Planul stabilește un program de intervenții și investiții în sumă totală de până la 600 de milioane euro pentru țara noastră, ce va fi realizat în perioada 2021-2024, în strânsă cooperare cu statele membre ale UE și instituțiile financiare internaționale, prin intermediul Echipei Europa și cu participarea investitorilor privați”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Citește și: UE a aprobat alocarea a 600 de MILIOANE de euro pentru RELANSAREA economică a R. Moldova: „Este singurul astfel de PACHET economic acordat de UE unei țări din vecinătatea estică”

Șeful statului a precizat că Planul de redresare economică pentru R. Moldova se va axa pe cinci piloni: managementul finanțelor publice și guvernanță economică; economie competitivă, comerț și ÎMM-uri; infrastructură; educație și angajare pe piața muncii; și reforma statului de drept și a justiției.

„În același timp, fondurile anunțate - cele până la 600 de milioane de euro - vor fi oferite în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și R. Moldova. Apreciez efortul Comisiei Europene, în special al președintei Ursula von der Leyen, al comisarului pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhelyi, și al echipei sale, pentru finalizarea rapidă a acestui plan”, a punctat Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md