12:33:11 05.02.2023
Stiri

UE își dorește PROGRESE în realizarea reformelor: „Atât timp cât sumele și condiționalitățile sunt în interesul cetățenilor R. Moldova, nu văd niciun obstacol în accesarea integrală a ajutorului european de 600 de milioane de euro”

Actualitate 02.06.2021 18:59 Vizualizări1437 Autor: Ziarul National
UE își dorește PROGRESE în realizarea reformelor: „Atât timp cât sumele și condiționalitățile sunt în interesul cetățenilor R. Moldova, nu văd niciun obstacol în accesarea integrală a ajutorului european de 600 de milioane de euro” Facebook


Europarlamentarul Dragoș Tudorache speră că autoritățile de la Chișinău nu vor mai rata ajutorul de 600 de milioane de euro, care a fost aprobat astăzi de Comisia Europeană pentru redresarea situației economice din R. Moldova, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.

„Vești extrem de încurajatoare pentru R. Moldova de la Comisia Europeană. Planul de redresare economică inițiat la Bruxelles cuprinde sume care ajung în total la 600 de milioane de euro, bani pe care autoritățile de la Chișinău vor putea să îi investească, printre altele, în zona administrativă, în economie, educație, reforme structurale”, a scris Tudorache pe Facebook.

Europarlamentarul român a subliniat că rămân aceleași condiții, care se referă la reformele structurale, pe care UE le așteptă de ceva vreme.

Citește și: UE a aprobat alocarea a 600 de MILIOANE de euro pentru RELANSAREA economică a R. Moldova: „Este singurul astfel de PACHET economic acordat de UE unei țări din vecinătatea estică”

„Justiția, lupta împotriva corupției și reforma administrativă sunt câteva dintre ele. Dar sper ca mesajul important care va rămâne după acest anunț să fie cel prin care se înțelege solidaritatea europeană cu R. Moldova. Efortul de a trece la reforme structurale trebuie făcut pentru binele cetățenilor moldoveni și pentru buna funcționare a R. Moldova. Atâta vreme cât se înțelege foarte clar că sumele și conditionalitățile sunt coordonate în interesul cetățenilor, nu văd niciun obstacol în accesarea integrală a ajutorului european.

Istoricul negativ în accesarea fondurilor europene trebuie să funcționeze ca o lecție necesară în impulsionarea schimbărilor pe care le așteaptă toată lumea. Ajutorul european este concret și trebuie utilizat integral în perioada care urmează”, a punctat Tudorache.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md