21:21:47 05.03.2021
 
Stiri

Dodon a semnat DECRETELE de DEMITERE a doi miniștri din Guvernul Filip

Politică 25.07.2017 10:06 Vizualizări2736 Autor: Ziarul National
Dodon a semnat DECRETELE de DEMITERE a doi miniștri din Guvernul Filip facebook


La câteva zile după ce Parlamentul R. Moldova a aprobat noua structură a Guvernului, președintele Igor Dodon a semnat acum câteva minute decretele privind demiterea ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, și a ministrului Tineretului și Sportului, Victor Zubcu.

Potrivit noii structuri a Guvernului, Ministerul Culturii va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Educației, de la Ministerul Tineretului și Sportului și domeniul de cercetare de la Academia de Științe a Moldovei, cu modificarea denumirii în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. De asemenea, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Sănătății, cu modificarea denumirii în Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Am semnat decretele de demitere a doi miniștri: Ruxanda Glavan, ministru al Sănătății și Victor Zubcu, ministru al Tineretului şi Sportului. Cum am menționat de mai multe ori, susțin reducerea aparatului administrativ, a numărului de ministere și pledez pentru eficacitatea acestora - calitativă și nu numerică. Optez pentru numirea în funcția de ministru doar a profesioniștilor”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

De menționat că premierul Pavel Filip a declarat vineri de la tribuna Parlamentului că Guvernul restructurat nu va fi învestit din nou, ci își va continua activitatea cu 9 ministere în loc de 16.

Legea mai prevede că președintele R. Moldova este în drept să respingă motivat o singură dată propunerea prim-ministrului privind numirea în funcție a membrului Guvernului, în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data recepționării propunerii prim-ministrului. Respingerea, însă, trebuie să fie întemeiată.

Dacă prim-ministrul înaintează repetat propunerea de numire în funcție a aceleiași candidaturi sau a altei candidaturi, președintele R. Moldova este obligat să numească în funcție candidatul propus în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data recepționării propunerii repetate a premierului.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md