06:31:17 13.08.2022
Stiri

SHOW marca Dodon la Curtea de Apel: S-a comportat ca pe timpurile când era PREȘEDINTE și a lansat AMENINȚĂRI la adresa Maiei Sandu, dar și a PRESEI: „Va răspunde pentru furtul miliardului și UZURPAREA puterii… Nimic nu se uită”

Actualitate 31.05.2022 19:27 Vizualizări3761 Autor: Ziarul National
SHOW marca Dodon la Curtea de Apel: S-a comportat ca pe timpurile când era PREȘEDINTE și a lansat AMENINȚĂRI la adresa Maiei Sandu, dar și a PRESEI: „Va răspunde pentru furtul miliardului și UZURPAREA puterii… Nimic nu se uită” captură rlive.md


Fostul președinte Igor Dodon a lansat astăzi mai multe amenințări la adresa conducerii de vârf a R. Moldova, dar și a presei, în contextul acuzațiilor pe care i le aduc procurorii. După ce Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi solicitarea procurorilor de a-l plasa în arest la Penitenciarul nr. 13, Dodon s-a prezentat în fața presei ca pe timpurile când era președintele R. Moldova.

„Magistrații au decis să mențină încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana – 30 de zile de arest la domiciliu. Nu au acceptat argumentele procurorilor, dar nici argumentele mele. Dar eu vreau să fac patru-cinci declarații și sunt gata să răspund la trei întrebări. Asta e decizia mea, deoarece pot să nu răspund la nicio întrebare”, a prezentat „scenariul” Dodon, fără să răspundă inițial la întrebările jurnaliștilor.

Dodon, care a fost surprins la o masă cu Vlad Plahotniuc în timp ce discuta despre finanțarea PSRM și federalizarea R. Moldova, în condițiile puse de Moscova, se consideră nevinovat.

„Prima declarație. Vreau să declar că mă consider nevinovat și sunt gata să conlucrez cu organele de anchetă. Nu m-am ascuns niciodată. Consider acest dosar politic, făcut la comanda conducerii de vârf a statului și în special a doamnei Maia Sandu, care mi-a fost oponentă la două scrutine prezidențiale”, a spus Dodon.

De asemenea, socialistului nu-i convine „tinerețea” procurorilor care se ocupă de dosarul său.

„A doua declarație. Îmi exprim neîncrederea și dezacordul cu procurorii care instrumentează acest caz. În primul rând, mai multe probe din dosar au fost publicate în mass-media. Este vorba de unele manipulări care au loc permanent. Mai este un element foarte important. Procurorul care conduce cu ancheta (Petru Iarmaliuc n.r.), toată stima față de tinerețea lui, eu tot am fost tânăr, iar la vârsta lui eram viceministru, ministru… Dar legea presupune că procurorul anticorupție trebuie să aibă o vechime de muncă de cel puțin patru ani. Dânsul are un stagiu de trei ani și a fost delegat de la altă procuratură. Prin urmare, niciun procuror cu experiență nu a vrut să se ocupe de acest caz. De aceea, îmi exprim neîncrederea față de cei care sunt responsabili de acest dosar și noi am cerut recuzarea procurorilor. Solicităm pentru un așa caz de rezonanță procurori cu experiență, neafiliați politic și profesioniști”, a adăugat Dodon.

Sursa citată a mai anticipat că în viitor vor fi anumite scurgeri de informații, inclusiv poze și imagini video din telefonul său.

„A treia declarație. Ne așteaptă o perioadă destul de lungă de justiție televizată, show-uri, scurgeri de probe, foto/video din arhiva personală. Drone deasupra caselor mele sau celor apropiați mie. Ne așteaptă o perioadă destul de lungă de justiție televizată. Mă adresez celor care au organizat această justiție televizată: dacă aveți așa ură față de mine, atunci să concentrați această ură doar către mine. Eu o să țin piept, dar lăsați în pace familia”.

Dodon a lansat o nouă sperietoare adresată moldovenilor, potrivit căreia NATO ar încerca să ne atragă în război.

„A patra mențiune. De ce anume acum e acest dosar și de ce acest arest? Eu acum sunt în arest, chiar dacă stau la domiciliu. Am brățară GPS… De ce acum? Pentru că situația social-economică în țară este dramatică. Guvernarea înțelege că trebuie cumva să distragă atenția de la aceste probleme. Guvernarea negociază cu NATO înarmarea R. Moldova. Înțelegând că un lider de opoziție poate fi împotriva acestor lucruri și poate să se exprime public, încearcă să mă blocheze”.

Igor Dodon a lansat și câteva amenințări la adresa guvernării, dar și a mass-mediei.

„A cincea declarație. Concetățenii trebuie să știe că o să urmeze presiuni și că această ură din partea conducerii de vârf a țării este îndreptată prin intermediul procurorilor. Încercare de a porni această telenovela, pentru a acoperi fărădelegile care le fac ei... Dar eu promit că voi face față tututor presiunilor. Voi demonstra în instanțele din republică sau cele din afară nevinovăția mea și a colegilor mei, membrilor familiei. Eu vă promit că nu o să cedez, iar cei care se ocupă de justiția televizată, mass-media, procurori, conducerea de vârf a republicii, să știți foarte bine – nimic nu se uită. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită (a rostit ultima propoziție în limba rusă - n.r.). Nu vreau să sperii pe nimeni, dar nu se poate de procedat așa. Și dacă credeți că eu voi ceda… Nu vom ceda. Vom rezista până la urmă”, a adăugat socialistul.

Ulterior, Igor Dodon le-a permis jurnaliștilor să-i pună „rapid trei întrebări”.

„Maia Sandu a spus că mă victimizez? Dacă e să mergem după logica Maiei Sandu, atunci toată țara se victimizează de condițiile de astăzi. Eu, spre deosebire de Maia Sandu, nu am declarat și nu o să declar că am fost radiat cu mercur. Așa a spus acum trei ani. Apropo, s-a lecuit de mercur sau nu? Dacă vrea să vadă ce e victimizare, atunci să meargă cu mine în penitenciar. Se teme să stea măcar o sutkă (o zi n.r.) acolo. Chiar și în avans pentru fărădelegile pe care le-a făcut și pentru care va răspunde pe viitor. Și de furtul miliardului, și pentru uzurparea puterii, atunci când nu a vrut să înainteze un candidat la funcția de premier propus de majoritatea parlamentară. Și de ceea ce se întâmplă cu Stoianoglo… Pentru asta va răspunde cineva mai devreme sau mai târziu. Nu fuge nimeni de asta, iar aici vorbim de lucruri serioase. De aceea, nu am de gând să mă victimizez. Cu brățara la picior am fost în condiții dificile la secția de poliție… Nu mă ascund. Mă consider nevinovat și sunt gata să lucrez cu organele de anchetă”, a conchis Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 31.05.2022 20:45

Tovarasul Kulioc doar pentru ciordirea pestelui din lacul de la vila prezidentiala urma izolat in cele mai bune traditii ale Curtii de apel, ca oricare hotoi ordinar.

Veterani de răuzboi 31.05.2022 21:47

Discursul lui Dodon e unul demagojic până la greață și mai reflectă faptul că el se teme. Iar cu sperietoarele el umblă de aproape 2 ani și până ce treaburile nu-i prea merg. Dar de fiecare dată când se arată voinic și viteaz, nu vorbește despre istoria cu KULIOKUL, pe care a văzut-o o lume întreagă, dar nici modul cum el, președinte a Moldovie, executa o poruncă a lui Kozak, împreună cu Iaralov ticluind un act juridic anti-statal. Iar Curtea de apel a demonstrat încă odată că e un SRL, cum o numesc sute de juriști care au avut măcar un proces la această insituție coruptă.

Vasile 31.05.2022 22:53

Gondonule Во время военнои положение русские окупанты растреляли предателеи и воров без суда и следствие, а стобою еще цацкаються да унижаються.

Вася 01.06.2022 00:31

Новыи современныии единственныи екземпляр МОЦОКа. Только без колорадо

Ciobanu 01.06.2022 11:17

Are garanții de la magistrații CA, corupți până în măduva oaselor,nemernicul.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md