12:18:37 27.02.2021
 
Stiri

DOC // SIS nu mai tolerează COMPORTAMENTUL lui Veaceslav Platon și cere intervenția CSM: Platon a mituit sau a șantajat judecători pentru a-și recupera activele

Actualitate 07.12.2020 17:53 Vizualizări5878 Autor: Ziarul National
DOC // SIS nu mai tolerează COMPORTAMENTUL lui Veaceslav Platon și cere intervenția CSM: Platon a mituit sau a șantajat judecători pentru a-și recupera activele


Serviciul Informații și Securitate (SIS) solicită, prin intermediul unei scrisori adresate Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), să ia măsuri urgente în privința unor judecători, care ar fi sub influența lui Veaceslav Platon.

Potrivit jurnal.md, SIS anunță că a recepționat „sesizări care denotă influențe asupra sistemului judecătoresc, prin corupere și șantaj din partea lui Veaceslav Platon, pentru a determinat adoptarea sau neadoptarea deciziilor în interesele companiilor al căror beneficiar efectiv este acesta”.

Citește și: VIDEO // Revenirea în anii '90? Momentul în care Veaceslav Platon SFIDEAZĂ paza CNPF și sare peste turnichet. Acesta a PĂTRUNS în sala de ședințe, deși nu a fost invitat

„Informațiile semnalează faptul că acțiunile în cauză exprimă intenția persoanei menționate de a-și restabili prin orice metodă, mijloc și forță, inclusiv în afara cadrului legal, drepturile asupra activelor din Moldindconbank, Moldova-Agroindbank, Moldasig, Asito Direct și Alliance Insuarance Group”, se arată în scrisoare.

În scrisoarea SIS se mai spune că „sursele de informații semnalează că, recent, au fost exercitate influențe la nivelul Judecătoriei Chișinău, în sensul accederii unor persoane de încredere în completele de judecată, dar și în funcții de conducere, cu scopul de a obține „soluții favorabile” pentru Veaceslav Platon pe cauzele penale sau pe dosarele conexe”.

„Atrage atenția faptul că președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, a numit în unul dintre completele care ar urma să examineze dosarele de referință, magistratul Tatiana Bivol, judecător în sediul Buiucani, care este fiica unuia din avocații lui Platon - Oleg Lozan. Totodată, Tatiana Bivol este inclusă în completul de reexaminare a dosarului penal intentat în privința lui Platon”, se spune în scrisoarea SIS-ului adresată CSM.Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md