09:10:34 22.01.2021
 
Stiri

VIDEO // Revenirea în anii '90? Momentul în care Veaceslav Platon SFIDEAZĂ paza CNPF și sare peste turnichet. Acesta a PĂTRUNS în sala de ședințe, deși nu a fost invitat

Actualitate 04.12.2020 12:16 Vizualizări1436 Autor: Ziarul National
VIDEO // Revenirea în anii '90? Momentul în care Veaceslav Platon SFIDEAZĂ paza CNPF și sare peste turnichet. Acesta a PĂTRUNS în sala de ședințe, deși nu a fost invitat


Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi dat buzna la ședința Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), unde era pus în discuție subiectul legat de situația de la „Moldasig”, potrivit unor imagini date publicității de portalul SafeNews.md. Platon și-a făcut apariția în sala de ședințe însoțit de pază. Această pătrundere forțată a lui Platon s-a lăsat cu îmbrânceli.

Din imaginile video prezentate de SafeNews.md se vede cum, pe 2 decembrie curent, Veaceslav Platon își face apariția în sediul CNPF, în jurul orei 16:05. În acel moment, membrii instituției erau într-o ședință în care se discuta subiectul „Moldovasig”. Platon era însoțit de câțiva agenți de pază.

Citește și: VIDEO // O nouă scurgere de informații de la discuția lui Platon cu procurorii, inclusiv cu Stoianoglo. Veaceslav Platon sugerează că va lăsa Banca Transilvania fără ACȚIUNI. Procurorul general: „Slava, eto po banditski”

Deși accesul în instituție nu i-a fost permis, Veaceslav Platon a pășit peste bariera de la intrare. Persoanele de la pază au încercat să-i explice că nu are voie, însă Platon a înaintat, fiind urmat și de câteva persoane care îl însoțeau.

Omul de afaceri eliberat recent fin închisoare s-a îndreptat spre sala unde avea loc ședința. Acesta, dar și câteva dintre persoanele care îl însoțeau au intrat în sală, iar alte două persoane au rămas după ușă pentru a îngrădi accesul altor persoane.


Membrii CNPF susțin că Veaceslav Platon nu a fost invitat la ședință. Acesta și-a făcut apariția însoțit de câteva persoane, unele dintre ele chemate de Comisie să fie prezente la ședință, altele nu. Ulterior, între participanții la ședință s-ar fi iscat un scandal.

În cadrul ședinței urmau să fie discutate două probleme legate de „Moldasig” – facilitarea accesului administratorului special al CNPF în conducerea companiei de asigurări și acordarea specimenelor semnăturilor bancare pentru acesta ca să fie efectuate plățile în cadrul asigurării Cartea Verde.

Platon ar fi solicitat să fie urgentate avizele CNPF cu privire la administratorii „Moldasig”. Însă, potrivit legii, instituția are la dispoziție 30 de zile pentru a face acest lucru. Prin urmare, în cadrul ședinței nu ar fi fost găsit un compromis.

Compania de asigurări „Moldasig” în jurul căreia se aude tot mai des cuvântul atac raider a simțit pentru prima dată mâna lui Platon încă în 2012, atunci când controversatul om de afaceri a cumpărat această companie prin firme interpuse. Atunci șase firme au achiziționat cu 15,6 mln dolari SUA 480 000 de acțiuni ale „Moldasig”. Trei companii din cele șase au luat, la scurt timp, credite de la două bănci comerciale din R. Moldova, asigurând cu bunurile companiei de asigurări întoarcerea creditelor. Într-un final, cele trei firme nu au mai returnat creditele și banii au fost luați forțat de către bănci de pe conturile „Moldasig”. Așa Veaceslav Platon a cumpărat Moldasig tot cu banii „Moldasig”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md