22:32:59 28.09.2020
 
Stiri

DOC // Se prelungește VACANȚA FORȚATĂ a elevilor. Ministerul Educației a emis un nou ORDIN privind suspendarea procesului educațional pe tot teritoriul R. Moldova

Social 26.03.2020 10:10 Vizualizări36452 Autor: Ziarul National
DOC // Se prelungește VACANȚA FORȚATĂ a elevilor. Ministerul Educației a emis un nou ORDIN privind suspendarea procesului educațional pe tot teritoriul R. Moldova


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a decis, printr-un ordin semnat de ministrul Igor Șarov, să prelungească vacanța forțată a elevilor și studenților, pentru a preveni răspândirea epidemiei COVID – 19. Potrivit ordinului precedent, procesul educațional urma să fie reluat pe 31 martie curent.

„Se prelungește perioada de suspendare a procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ pe întreg teritoriul țării pe toată durata stării de urgență”, se arată în noul ordin al MECC.

Astfel, toate instituțiile de învățământ vor rămâne închise până la 15 mai curent, atât cât va dura starea de urgență în R. Moldova.

„În contextul măsurilor întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19 în țară, MECC a emis ordinul nr. 377/2020 privind prelungirea suspendării procesului educaţional în cadrul instituţiilor publice şi private, de educaţie timpurie, instituţiile de învăţământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţământ extraşcolar şi de învăţământ special pe întreg teritoriul ţării, pe toată durata stării de urgență”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Totodată, conducătorii instituţiilor de învăţământ de toate nivelurile, publice şi private, vor continua organizarea procesului educaţional la distanţă prin utilizarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale, în perioada în care este restricţionată desfăşurarea procesului educaţional în incinta instituţiilor de învăţământ.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Lucia 26.03.2020 12:16

Stimați ziariști/ jurnaliști, perioada și situația la care vă referiți nu este vacanță... E clar scris- perioadă de suspendare, nu recreiere sau odihnă..

Nadea 26.03.2020 17:30

Alocati bani pentru intretinere sau stind acasa cad banii din pod la noi daca stam in carantina

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md