03:31:57 03.03.2024
Stiri

DOC // Premierul Dorin Recean și omologii săi din Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Ucraina solicită companiilor IT din toată lumea să acționeze mai FERM împotriva PROPAGANDEI pe rețelele sociale

Actualitate 29.03.2023 10:40 Vizualizări2785 Autor: Ziarul National
DOC // Premierul Dorin Recean și omologii săi din Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Ucraina solicită companiilor IT din toată lumea să acționeze mai FERM împotriva PROPAGANDEI pe rețelele sociale


Prim-ministrul Dorin Recean și omologii săi din Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Ucraina au semnat o scrisoare deschisă către marile companii în domeniul IT prin care acestea sunt îndemnate să acționeze mai ferm împotriva dezinformării și manipulărilor pe rețelele sociale, inclusiv împotriva companiilor care subminează pacea și stabilitatea în întreaga Europă.

Inițiativa a aparținut R. Moldova, iar semnatarii sunt reprezentanții statelor afectate de războiul informațional al Federației Ruse.

„Vreau să menționez că această inițiativă a fost deja contrasemnată de prim-miniștri ai altor șase guverne europene: Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Slovaciei și Ucrainei.

Rețelele sociale au devenit câmpuri de luptă virtuale, iar puterile străine ostile le folosesc pentru a răspândi narațiuni false care contrazic relatările unor instituții mass-media veridice. Scopul de bază al acestor platforme - cel de a socializa, de a împărtăși știri și informații utile - a devenit o armă a manipulatorilor”, a declarat astăzi Dorin Recean, în debutul ședinței Guvernului R. Moldova.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md