15:18:47 25.07.2024
Stiri

Decizie fără precedent a Statelor Unite ale Americii, pentru a ajuta Ucraina să obțină VICTORIA în războiul pornit de Putin

Actualitate 21.06.2024 18:12 Vizualizări2135 Autor: ZiarulNational
Decizie fără precedent a Statelor Unite ale Americii, pentru a ajuta Ucraina să obțină VICTORIA în războiul pornit de Putin


Statele Unite au decis să îşi modifice prioritatea livrărilor de rachete achiziţionate prin contract de alte state - pe care le amână cu 16 luni - şi urmează să furnizeze rachetele care ies de pe linia de producţie Ucrainei, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

„Acest lucru va garanta că suntem în măsură să furnizăm Ucrainei rachetele de care are nevoie pentru a-şi menţine stocurile într-un moment-cheie al războiului, către sfârşitul verii şi la toamnă", a declarat joi, 20 iunie, presei un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate (NSC) de la Casa Albă, John Kirby.

Astfel, „livrările acestor rachete, celorlalte ţări care aşteaptă acum la coadă, urmează să fie amânate", a anunţat el.

El a anunţat că aceste ţări urmează să primească armamentul comandat, subliniind însă că "termenele de livrare vor fi un pic mai lungi".

Reprezentantul NSC a anunţat că Statele Unite şi-au informat toţi clienţii cu privire la această „măsură extraordinară".

„Depunem eforturi să minimizăm orice impact negativ" asupra ţărilor afectate de această măsură, a dat asigurări John Kirby.

„Dacă oricare dintre ceilalţi parteneri ai noştri s-ar afla într-o bună zi într-o situaţie asemănătoare Ucrainei, am face, la fel, eforturi extraordinare pentru a-i susţine securitatea", a subliniat el.

El a dat asigurări că această decizie a SUA arată angajamentul Washingtonul de a-şi susţine „partenerii” atunci când se află într-un „pericol existenţial”.

„Statele Unite consideră că aceasta este cea mai bună linie de conduită în susţinerea Ucrainei, garantând totodată că ceilalţi parteneri îşi vor prmi rachetele şi capacităţile de apărare aeriană pe care s-au angajat să le cumpere, cu o amânare", a declarat el.

El a anunţat că „multe” dintre statele ale căror comenzi de armament au fost amânate „au susţinut deplin această decizie”.

Întrebat de Bloomberg dacă amânarea livrării unor sisteme de tip PATRIOT, va dura „săptămâni, luni sau ani”, Kohn Kirby a răspuns că Statele Unite preconizează primele livrări către Ucraina, în baza acestei „reprioritizări”, „în săptămânile următoare”.

„Cu siguranţă, până la sfârşitul verii, Ucraina va începe să vadă primele livrări" de sisteme de tip PATRIOT.

El a adăugat că nu poate preciza întârzierea în cazul fiecărei ţări amânate în parte, "pentru că este vorba despre contracte individuale".

„Am comunicat cu aceste ţări şi vom continua să o facem, vom face tot ceea ce putem pentru a minimiza întârzierea cât mai mult posibil”, a adăugat el.

„Însă, fiecare ţară are circumstanţe diferite, în funcţie de cât de mult a comandat şi în funcţie de nevoile pe care le are în domeniul autoapărării", a precizat John Kirby.

El a subliniat că „amploarea livrărilor Ucrainei se va întinde pe o scară mare şi îi va furniza suficiente capacităţi pentru restul acestui exerciţiu bugetar şi, bineînţeles, al viitorului exerciţiu bugetar".

„Aşadar, aproximativ 16 luni se vor afla în centrul termenului necesar pentru a completa inventarul Ucrainei. Iar apoi, după asta, ţările cărora le-am cerut amânarea vor începe să-şi vadă livrările", a precizat John Kirby.
Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md