20:42:15 24.09.2023
Stiri

Curtea de Apel Chișinău a DECIS: Dodon rămâne în AREST la domiciliu, deși procurorii au cerut ca acesta să fie plasat la Penitenciarul nr. 13

Actualitate 31.05.2022 18:43 Vizualizări3639 Autor: Ziarul National
Curtea de Apel Chișinău a DECIS: Dodon rămâne în AREST la domiciliu, deși procurorii au cerut ca acesta să fie plasat la Penitenciarul nr. 13


UPDATE // Igor Dodon va rămâne în arest la domiciliu în următoarele trei săptămâni. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Curții de Apel Chișinău.

Instanța a menținut decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, deși procurorii au solicitat ca fostul președinte să stea în arest la Penitenciarul nr. 13.

Totodată, Curtea de Apel Chișinău a respins și recursul lui Dodon, prin care acesta a contestat arestul la domiciliu.
Judecătorul Ghenadie Morozan, care ar fi rudă cu Vlad Plahotniuc, este unul dintre magistrații care urmează să examineze recursul procurorilor privind schimbarea măsurii de arest în privința ex-președintelui Igor Dodon. Procurorii au cerut recuzarea acestui magistrat, deoarece Plahotniuc ar fi vizat în dosarul „kuliok”.

Potrivit procurorului Petru Iarmaliuc, fostul lider al Partidului Democrat și Serghei Iaralov sunt cercetați pentru corupere activă, iar cauza a fost conexată la dosarul în care e vizat Igor Dodon. „Noi vom prezenta instanței probe care constituie temei de recuzare și judecătorului menționat. Ori se cunoaște foarte bine că judecătorul respectiv a fost în relații de rudenie prin afinitate cu Vladimir Plahotniuc, liderul grupului criminal organizat în interesul căruia a acționat Dodon Igor și a primit mijloace financiare”, a argumentat Iarmaliuc.

Ședința de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, unde se examinează recursul procurorilor a început la ora 13:00. Aceștia au solicitat plasarea lui Igor Dodon în arest la Penitenciarul 13, deoarece ar putea influența unii martori.

Fostul președinte s-a prezentat la Curtea de Apel Chișinău și a făcut o scurtă declarație: „Totul va fi bine”.

Amintim că procurorii au solicitat 30 de arest pentru Dodon încă pe 26 mai curent, însă Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, i-a aplicat fostului președinte 30 de arest la domiciliu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md