21:24:07 27.09.2021
Stiri

DEZVĂLUIRI // Cine l-ar fi GĂZDUIT pe Vlad Plahotniuc în prima noapte după ce a fugit din R. Moldova? Ar fi vorba de un fost PREȘEDINTE de țară. „Acesta a avut o pană la un cauciuc și s-a speriat că e vorba de un ATENTAT, tremura tot…”

Actualitate 09.04.2021 12:31 Vizualizări5865 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI // Cine l-ar fi GĂZDUIT pe Vlad Plahotniuc în prima noapte după ce a fugit din R. Moldova? Ar fi vorba de un fost PREȘEDINTE de țară. „Acesta a avut o pană la un cauciuc și s-a speriat că e vorba de un ATENTAT, tremura tot…”


Fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, ar fi fost găzduit în prima noapte după ce a fugit din R. Moldova, pe 14 iunie 2019, de către ex-președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, a anunțat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care a oferit și detalii despre răpirea recentă a ex-judecătorului ucrainean, Nicolai Ceaus.

„Plahotniuc, atunci când a fugit din R. Moldova, și-a petrecut prima noapte acasă la fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko. Poroșenco l-a întâlnit pe Plahotniuc, care tremura ca varga, era panicat. Pe drum, acesta s-a speriat de moarte, după ce a avut o pană la un cauciuc al mașinii în care se afla. Cauciucul a explodat, iar Plahotniuc s-a speriat că e vorba de un atentat. Doar după ce s-a consultat cu Poroșenko… Fostul președinte al Ucrainei a reușit să-l liniștească și doar după asta Plahotniuc s-a refugiat în SUA”, a dezvăluit astăzi Usatîi.

Referitor la răpirea lui Nicolai Ceaus, primarul de Bălți a menționat că autoritățile din Ucraina știu foarte bine despre acest lucru și nu trebuie să „facă idioți din moldoveni”.

„Pentru mine nu contează că e vorba de Poroșenko sau Zelenschi. Ieșiți și spuneți că a fost operațiunea voastră și că ați avut motive să o faceți. Cereți-vă scuze față de R. Moldova și nu faceți din noi niște idioți. Eu am mai multe posibilități să obțin adevărul. Mă deranjează că pe noi ne au de proști și oficialii din Ucraina, dar și președintele Maia Sandu și SIS-ul moldovenesc. Ei toți știu foarte bine ce s-a întâmplat, dar nu spun. Și Voicu tot spune bancuri. MAI are dreptul să verifice mașinile diplomatice în situații excepționale. Ceea ce nu a făcut în acest caz, când știa că o persoană a fost răpită. Pretenții la ofițerii ucraineni nu am - ei și-au făcut meseria”, a precizat acesta.

De asemenea, Usatîi mai spune că Maia Sandu nu a participat în această răpire, așa cum a spus Igor Dodon.

„Eu nu pot să procedez ca Igor Dodon, care afirmă că Maia Sandu mai că nu a participat în această operațiune de răpire a lui Ceaus. Ce fel de implicare a Maiei Sandu în răpiri? Pe Maia Sandu nu poți miza nici atunci când furi un porumb, dar încă în răpirea lui Ceaus. Dar că SIS a fost folosit la greu în această operațiune, în special Esaulenco și alți conducători… În timp ce era transportat Ceaus, a avut loc o întâmplare. Probabil i-au legat gura prea strâns și acesta nu putea respira. Ceaus a spus în limba de stat (română): Băieți, eu mă înăduș. Peste câteva secunde, i-au slăbit legătura. Astfel, sunt dovezi că reprezentanții SIS au participat la această răpire”, a conchis Usatîi.

De menționat că astăzi a fost creată Comisia parlamentară de anchetă pe cazul răpirii ex-judecătorului ucrainean, Nicolai Ceaus. Pentru crearea acestei comisii de anchetă, din care fac parte nouă deputați din toate grupurile parlamentare, au votat majoritatea deputaților. Inițiativa creării acestei comisii de anchetă a venit din partea deputaților PSRM. În calitate de președinte al Comisiei a fost ales deputatul Platformei „DA”, Vasile Năstase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, între ciocan și...

24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md