05:57:57 20.10.2020
 
Stiri

Premierul Chicu, DISPREŢ la adresa angajaţilor institutelor AŞM: „Nu irosim banii statului pentru pseudo-cercetătători, înrolați în proiecte politice. Ce-ați livrat societății în schimbul sutelor de milioane de lei?”

Social 05.03.2020 21:57 Vizualizări8065 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu, DISPREŢ la adresa angajaţilor institutelor AŞM: „Nu irosim banii statului pentru pseudo-cercetătători, înrolați în proiecte politice. Ce-ați livrat societății în schimbul sutelor de milioane de lei?” Facebook


Premierul Ion Chicu afirmă că nu va cheltui banii publici pe „pseudo-cercetători”, într-un comentariu care vizează protestul de astăzi organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale de către angajații Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei (AŞM).

„Bugetul alocat pentru știință și cercetare în anul 2020 este cu 17% mai mare ca în 2019 și constituie 545 mln.lei.

Suntem gata să plătim pentru cercetări în matematică, fizică, chimie, biologie, medicină... și multe alte domenii! Nu irosim, însă, banii statului pentru pseudo-cercetătători, înrolați în proiecte politice. Aveți suficientă finanțare din alte surse.

Ce-ați livrat societății în schimbul sutelor de milioane de lei în ultimii ani, domnilor Domni?", a scris Ion Chicu pe Facebook.

Organizația Sindicală a Institutului de Istorie a constituit un comitet de grevă și a organizat azi o acțiune de protest față de politicile Guvernului în domeniul cercetării, istoricii fiind nemulțumiți de faptul că mai bine de jumătate din angajații instituției vor ajunge șomeri, în urma desfășurării concursului proiectelor de cercetare finanțate prin intermediul Programului de Stat pentru anii 2020-2023.

Menționăm că instituțiile de cercetare, subordonate anterior AŞM, au trecut în gestiunea Guvernului care a decis să le finanțeze în funcție de proiectele depuse și selectate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Dacă proiectele sunt respinse, cercetărorii rămân fără salarii.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 07.03.2020 10:53

chicii vin si pleaca, Patria ramine.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md