03:43:50 30.05.2023
Stiri

Cercetat PENAL pe cinci capete de acuzare, inclusiv pentru TRĂDARE de Patrie, Dodon o vrea pe banca acuzaților pe Maia Sandu. Sesizarea scrisă împotriva șefei statului, pe care o acuză că ar fi prejudiciat statul cu 2,5 milioane de lei

Actualitate 01.09.2022 16:58 Vizualizări2445 Autor: Ziarul National
Cercetat PENAL pe cinci capete de acuzare, inclusiv pentru TRĂDARE de Patrie, Dodon o vrea pe banca acuzaților pe Maia Sandu. Sesizarea scrisă împotriva șefei statului, pe care o acuză că ar fi prejudiciat statul cu 2,5 milioane de lei


Cercetat penal pe cinci capete de acuzare, inclusiv pentru trădare de patrie, corupție și îmbogățire ilicită, Igor Dodon îi cere șefei Procuraturii Anticorupție să o tragă la răspundere pe președinta Maia Sandu.

Într-o sesizare depusă pe numele Veronicăi Dragalin, socialistul o acuză pe Maia Sandu de abuz de putere și control asupra justiției.

„Momentul adevărului pentru șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Ea trebuie să dea răspuns dacă președintele Maia Sandu este în drept să încalce legea. Am depus astăzi o sesizare în care am cerut tragerea la răspundere penală a Maiei Sandu pentru abuzul de putere și control al justiției, prin faptul că nu a numit în termen zeci de judecători, aflați în suspans de 150 de zile”, a scris Dodon în sesizarea scrisă pe șase pagini.

Citește și: Dodon, DISPERAT că ar putea face PUȘCĂRIE? Socialistul DOCIL Rusiei cheamă lumea în stradă să „dea jos” guvernarea PAS, deoarece aceasta ar fi ghidată din exterior: „Îi mai răbdați încă TREI ani sau ne consolidăm și salvăm țara?”

Potrivit lui Dodon, mai multe acțiuni ale șefei statului ar fi ilegale.

Citește și: Dodon, ÎNVINUIT in dosarul „Energocom", soldat cu prejudicii pentru stat în valoare de circa 124 de MILIOANE de lei

„La fel, am evidențiat prejudiciul de 2,5 milioane de lei, cauzat statului de către Maia Sandu. Sper ca noua șefă a Procuraturii Anticorupție să se conducă în acțiunile sale de lege, așa cum a promis la învestire, și nu de interesele politice”, a adăugat Dodon.

Citește și: SECHESTRE pe bunurile deținute de Igor Dodon și persoanele interpuse în dosarul în care fostul președinte riscă până la 20 de ani de închisoare

De menționat că Maia Sandu l-a îndemnat pe predecesorul ei, căruia Vlad Plahotniuc îi întindea în 2019 un „kuliok” pentru finanțarea formațiunii sale, să se preocupe de problemele pe care le are cu justiția.

„Eu cred că domnul în cauză ar trebui să se ocupe de căutatul chitanțelor cu salariile pe care le-a primit, ca să poată să-și argumenteze cheltuielile și averile. Cred că pe asta ar trebui să se concentreze acum și restul problemelor să le lase în responsabilitatea autorităților”, a declarat zilele trecute Maia Sandu.

Amintim că Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pe 26 mai, după ce pe 24 mai mascații au descins cu percheziții la domiciliul său. Fostului președinte este învinuit de îmbogățire ilicită, trădare de patrie, acceptarea finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat și corupere pasivă. În același dosar este vizată soția sa, Galina, mama sa, dar și cumnatul său, Ghenadie Merineanu. Pentru aceste infracțiuni, dacă va fi găsit vinovat, Dodon riscă până la 20 de ani de închisoare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md