23:41:31 09.05.2021
 
Stiri

UE ar putea trimite mai mulți consilieri de nivel înalt în R. Moldova: „Acest suport poate determina creșterea sprijinului UE pentru R. Moldova”

Politică 05.02.2020 17:30 Vizualizări1170 Autor: Ziarul National
UE ar putea trimite mai mulți consilieri de nivel înalt în R. Moldova: „Acest suport poate determina creșterea sprijinului UE pentru R. Moldova”


Uniunea Europeană ar putea trimite la Chișinău mai mulți consilieri de nivel înalt (high-level advisers) pentru a oferi expertiză necesară și în alte domenii decât cele în care există o colaborare de acest fel în prezent.

Mesajul i-a fost transmis astăzi premierului Ion Chicu de către Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, care s-a întâlnit în prezența consilierilor de nivel înalt delegați în R. Moldova de către UE și statele membre.

„Pentru noi este important să arătăm încă o dată că UE este dispusă să susțină R. Moldova în atingerea rezultatelor tangibile în dezvoltarea social-economică. Implementarea Acordului de Asociere și transpunerea normelor europene sunt necesare, iar consilierii oferiți de UE sunt instrumentul Dvs. în procesul de progres”, i-a spus Michalko lui Chicu.

Șeful Delegației UE a apreciat echipa actuală a consilierilor UE, declarând că aceasta este „foarte motivată și competentă” și a vorbit despre priorități, printre care lupta împotriva corupției și progresul în investigarea cazurilor de rezonanță: „Acest suport este de mare valoare adăugată și poate determina creșterea sprijinului UE pentru R. Moldova”.

CITIȚI și R. Moldova, ghidată pe drumul european de către maghiarii SUSPENDAȚI din PPE? Budapesta va trimite două persoane la Chișinău pentru „a consulta Guvernul”

În cadrul ședinței au fost discutate reformele inițiate și în proces, precum și prioritățile pentru perioada următoare, în contextul implementării Acordului de Asociere. Totodată, a fost menționat rolul consilierilor UE de nivel înalt, în determinarea progresului pe fiecare domeniu.

Consilierii au prezentat domeniile de competență, au descris situația actuală pe fiecare domeniu, au vorbit despre comunicarea cu autoritățile centrale și locale, au formulat subiectele prioritare pe care sunt concentrați în prezent. Printre domeniile abordate au fost combaterea corupției, sectorul educație și cercetare, sectorul energetic și regenerabilele, reglementarea transnistreană, securitatea statului și altele, cităm dintr-un comunicat de presă al Guvernului.

„Asistența UE e foarte valoroasă pentru țara noastră și vă mulțumim pentru deschiderea și intențiile bune. Avem nevoie de expertiză pentru a progresa și contăm pe suportul Dvs. (...) Înțeleg bine importanța acestei asistențe și avem așteptări mari. În special în contextul realizării Planului de Acțiuni al Guvernului, care este ambițios și complicat”, a afirmat premierul Ion Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
09.05.2021 10:04 859 Dodon, groparul comuniștilor

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md