18:31:56 21.07.2024
Stiri

UE alocă două milioane de euro pentru a consolida capacitatea carabinierilor din R. Moldova de a asigura ordinea publică și a combate criminalitatea

Actualitate 17.06.2024 17:25 Vizualizări775 Autor: Ziarul National
UE alocă două milioane de euro pentru a consolida capacitatea carabinierilor din R. Moldova de a asigura ordinea publică și a combate criminalitatea


Uniunea Europeană va ajuta forțele de ordine ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din R. Moldova, în mod special Inspectoratul General de Carabinieri, să-și consolideze capacitatea de a asigura ordinea și securitatea publică, dar și de a combate criminalitatea.

Ceremonia de semnare a proiectului „EU4Public Order”, în valoare de 2 000 000 de euro, a avut loc astăzi la Chișinău.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a trei ani și prevede măsuri privind îmbunătățirea capacităților tehnice și de management pentru furnizarea unor servicii de ordine publică de calitate, precum și digitalizarea proceselor-cheie.

„Prin noul nostru proiect, ne propunem să consolidăm capacitățile instituționale și operaționale ale forțelor de aplicare a legii din Republica Moldova în domeniul securității și ordinii publice, acordând o atenție deosebită forțelor de carabinieri din R. Moldova, promovând în același timp drepturile omului”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Potrivit Ambasadorului Republicii Italia în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, proiectul urmărește dezvoltarea capacităților trupelor de carabinieri în consolidarea statului de drept și protecția drepturilor omului: „Este un lucru important pentru Republica Moldova, care la momentul actual se confruntă cu o serie de amenințări, atât pe plan intern, cât și extern”.

Potrivit ministrului de Interne, Adrian Efros, acestparteneriat strategic cu Uniunea Europeană și sprijinul oferit de către Arma dei Carabinieri și experții italieni ne va ajuta să îmbunătățim eficiența serviciilor instituției acordate cetățenilor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md