20:09:59 21.07.2024
Stiri

Ucraina, lăsată în beznă de către Federația Rusă: Pene de curent de 12 ore pe zi în statul vecin

Actualitate 17.06.2024 15:40 Vizualizări597 Autor: Ziarul National
Ucraina, lăsată în beznă de către Federația Rusă: Pene de curent de 12 ore pe zi în statul vecin Profimedia


Ucraina a anunţat luni că vor avea loc până la sfârşitul lunii iulie întreruperi de curent de până la 12 ore pe zi, după o serie de atacuri ale Rusiei asupra infrastructurilor sale energetice, care au provocat „o criză catastrofală de electricitate”.

Moscova a lansat în ultimele luni o campanie de bombardamente care a vizat principalele centre de producţie şi distribuţie de electricitate din Ucraina, distrugând, potrivit lui Volodimir Zelenski, jumătate din capacitatea energetică a ţării.

„În timpul următoarelor săptămâni, situaţia va fi mult mai dificilă decât este astăzi", a atenţionat Volodimir Kudriţki, directorul operatorului naţional Ukrenergo, informează AFP, potrivit Agerpres.

Furnizorul de energie ucrainean precizează că se fac lucrări de mentenanţă la centralele nucleare, iar vremea rea şi importul insuficient de electricitate vor intensifica penuriile deja existente, fiind prevăzute întreruperi de curent de până la 12 ore pe zi.

Kudriţki a precizat că această „situaţie va continua până la sfârşitul lunii iulie".

Kievul a fost constrâns să facă apel la vecinii săi europeni pentru a importa electricitate, pentru a acoperi deficitul din reţeaua avariată.

Securitatea energetică şi restaurarea reţelei electrice ucrainene era unul dintre cele 10 puncte ale planului de pace al preşedintelui Volodimir Zelenski, discutat în timpul summitului pentru pace care a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni în Elveţia, summit la care Rusia nu a fost invitată.

Prima campanie de lovituri ruse ce au vizat în mod specific situri energetice în Ucraina a lăsat în iarna lui 2022 - 2023 milioane de ucraineni fără curent, apă şi încălzire, la temperaturi glaciale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md