20:19:19 21.07.2024
Stiri

ATENȚIE // Turiștii pot primi amenzi de până la 3 000 de euro în Grecia de pentru un obicei nevinovat în vacanță

Actualitate 13.06.2024 16:59 Vizualizări4169 Autor: ZiarulNational
ATENȚIE // Turiștii pot primi amenzi de până la 3 000 de euro în Grecia de pentru un obicei nevinovat în vacanță


Vacanțele cu mașina în Grecia pot deveni costisitoare dacă nu respectăm reglementările locale legate de prezența vehiculului nostru în natură.

Odată cu sezonul vacanțelor de vară, mulți turiști își planifică un sejur cu mașina în Grecia, însă anumite prevederi legale rămân necunoscute.

În această țară sunt dispoziții legale care reglementează înnoptările în interiorul vehiculului în locuri în care acest lucru este interzis, chiar dacă sunt publice.

Să vedem ce se întâmplă dacă cineva decide să plece în vacanță folosindu-și mașina sau chiar un autovehicul drept ”cazare”.

În primul rând, un vehicul trebuie să respecte Codul Rutier și să nu stea în locuri în care parcarea este interzisă sau în locuri care îngreunează circulația altor vehicule.

Dincolo de asta, dacă cineva ia decizia de a folosi mașina drept „dormitor”, chiar și pentru o noapte, trebuie să știe că există restricții care sunt legate în principal de modul în care alege să o facă.

Este de remarcat faptul că, cu excepții minime, camparea liberă este interzisă pe teritoriul Greciei și se pedepsește aspru atâta timp cât încălcarea este stabilită și confirmată de autoritățile de control competente.

Desigur, dacă cineva alege să-și petreacă noaptea în vehicul, fără a trece la asamblarea elementelor care constituie o instalație, precum banchete sau copertină, nu există încălcare și, în consecință, amendă.

În caz contrar, amenda începe de la 300 euro/persoană sau pe autovehicul, putând fi intentată și acțiune în justiție, iar pedepsele pot ajunge până la 3.000 de euro.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md