03:22:05 25.06.2021
 
Stiri

Tudor Balițchi: „Da, e vorba de Veaceslav Balacci. Materialele anchetei vor fi transmise procuraturii”

Anticorupție 13.09.2013 11:20 Vizualizări23753 Autor: Raisa Lozinschi
Tudor Balițchi: „Da, e vorba de Veaceslav Balacci. Materialele anchetei vor fi transmise procuraturii”


Șeful Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, a declarat în exclusivitate pentru Ziarul NAȚIONAL că șeful Direcției Reglementări Tarifar-Vamale care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 33 de milioane de lei este bloggerul Veaceslav Balacci.

„Da, pot să vă confirm. Într-adevăr, numele acestui șef al Direcției Reglementări Tarifar-Vamale în Aparatul Central al Serviciului Vamal este Veaceslav Balacci.

Pentru că faptele fostului șef al acestei direcții, Veaceslav Balacci, întrunesc componentele infracțiunii de abuz de putere sau abuz de serviciu (art. 327 CP) sau neglijență în serviciu (art. 329 CP), materialele anchetei de serviciu urmează a fi transmise conform competentei pentru luarea deciziei de către Procuratura Generală”, ne-a spus Balițchi.

Menționăm faptul că astăzi, într-o conferință de presă, Serviciul Vamal al R. Moldova a prezentat o schemă frauduloasă prin care bugetul de stat al R. Moldova a fost prejudiciat de 33 de milioane de lei. Ilegalitatea a fost comisă în februarie 2008, când fostul șef al Direcției Reglementări Tarifar-Vamale a autorizat importul în R. Moldova a utilajului pentru construirea unei fabrici, fără aplicarea taxelor vamale. Funcționarul a acceptat atunci solicitarea agentului economic de a vămui marfa, incluzând-o în capitalul social al întreprinderii.

Ulterior, după o analiză internă, Serviciul Vamal a depistat încălcarea și a solicitat agentului economică să plătească taxele de import. Firma a contestat însă cererea Serviciului Vamal în instanță. Recent, Curtea Supremă de Justiție a confirmat ilegalitatea acțiunilor fostului șef de direcție din cadrul Serviciului Vamal.

Bloggerul Veaceslav Balacci a postat pe o rețea de socializare cu referire la acest subiect mai multe mesaje. „Daca așa cred că vor intimida pe cineva, apoi se înșală amarnic”, a scris Balacci pe facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Mircea 13.09.2013 13:36

Acest blogger Veaceslav este de fapt un hoţ. Hoţul strigă hoţul.

Aurel 07.08.2014 17:28

Cam mult au asteptat astia ca sa vina cu astfel de acuzatii si tocmai in moment chind asta divulga mai multe scheme frauduloase cu implicarea lui Balaci .Este evident ca este o forma de intimidare la comanda lui Filat care nu-si poate gasi linishtea odata ce i se scot la iveala toate schemele frauduloase

serioja 20.04.2015 17:00

Da nu va intrebati de unde balacci are apartament la chisinau luat pe timpul cind lucra la vama si scris pe o ruda apropiata, si de unde are Balacci bani sasi cumpere Range Rover Vogye din 2010 de 45000 euro, unde se uita CNA?? Sai este protejat de CNA?? A da, credca cu blogul lui face bani cu sacul. Asai legea la moldova

Mollirego 16.05.2020 17:01

Вы готовы к ?: http://kbhp.2track.info

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md