01:27:02 11.04.2021
 
Stiri

MILIOANE de ţigarete, reţinute de inspectorii de la Vama Albița

Social 01.05.2014 16:13 Vizualizări1786 Autor: Galina Munteanu


MILIOANE de ţigarete, reţinute de inspectorii de la Vama Albița tmpress.ro

Peste 12 milioane de țigări din R. Moldova au fost reținute la Vama Albița acum două zile, în urma unor verificări efectuate de Direcția Generală a Vămilor din România în colaborare cu Serviciul Vamal din R. Moldova, OLAF şi cu unele autorităţi vamale din celelalte state membre UE.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale a Vămilor din România, țigările de marca „Jing Ling” și „Capital” erau încărcate într-un camion și urmau să ajungă în Grecia.

După un control mai amănunțit, vameșii au constatat neconcordanță între datele înscrise în documente şi rezultatele verificărilor efectuate, fapt pentru care au reținut marfa pentru a cerceta problema.

Valoarea prejudiciului estimat se ridică la peste un million și jumătate de euro.

Potrivit ofițerului de presă al Serviciului Vamal din R. Moldova, Alina Șargu, declarația vamală de export a fost depusă pe 24 aprilie curent, conform procedurii, iar la efectuarea controlului exportului Serviciul Vamal a invitat și reprezentanții MAI si SIS. „Urmare a controlului efectuat în comun cu SIS nu au fost stabilite ilegalități. Dar, totodată, în baza acordurilor de colaborare, Serviciul Vamal a sesizat autoritățile vamale din România, organizațiile internaționale ca OLAF, SELEC, EUBAM și atașatul vamal din Marea Britanie și Grecia pentru asigurarea supravegherii derulării tranzacției date până la destinatar, o firmă din Marea Britanie. Problema se cercetează acum”, ne-a spus Alina Șargu.

Potrivit acesteia, producătorul și vânzătorul țigărilor este o întreprindere din R. Moldova, iar destinatarul o firmă din Grecia, care la rându-i urma să primească marfa și să o vândă unei firme din Marea Britanie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md