10:47:59 18.05.2024
Stiri

„TRIȘORII” // MISTERUL flăcării trimise de fugarul Șor de la Moscova în R. Moldova. Șor: „O părticică din focul veșnic zboară acum în Moldova”. Serviciul Vamal: „Nu au fost înregistrate așa cazuri”

Actualitate 10.05.2024 09:58 Vizualizări2134 Autor: ZiarulNational
„TRIȘORII” // MISTERUL flăcării trimise de fugarul Șor de la Moscova în R. Moldova. Șor: „O părticică din focul veșnic zboară acum în Moldova”. Serviciul Vamal: „Nu au fost înregistrate așa cazuri” Captură video


Serviciul Vamal: „Nu au fost înregistrate cazuri când persoanele fizice au transportat flăcări”

Ziua de 9 mai a fost încă un prilej pentru fugarul condamnat Ilan Șor și acoliții săi să se dea în spectacol pentru a atrage prostimea la evenimentele organizate în stil sovietic la Chișinău, Comrat, Bălți și Orhei.

Ilan Șor, care se ascunde de justiția din R. Moldova la Moscova, a publicat joi, pe 9 mai, la ora 8.01, pe canalul său de Telegram un filmuleț video în care apare stând cu o flacără în mâini și anunță că „o părticică din focul veșnic zboară acum la baștină, în Moldova”.

Șor s-a filmat la monumentul soldatului necunoscut din Grădina Alexandrovski din Moscova, fiind flancat de bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, și deputata Marina Tauber, cercetate penal în mai multe dosare la Chișinău. Cei trei au participat ulterior la evenimentele organizate de către Kremlin la Moscova cu ocazia zilei de 9 mai.„Lumina eternă, adusă de la Moscova”

Puțin mai târziu, pe canalul de Telegram al blocului „Pobeda”, lansat recent de către Șor la Moscova, au apărut mai mulți activiști locali cu lumânări în mâini, în care vorbesc despre faptul că au recepționat „flacăra” de la Moscova în ajunul zilei de 9 mai (!).

CITIȚI și Moscova ignoră în continuare solicitarea Chișinăului privind extrădarea condamnatului Ilan Șor, iar Secretariatul General al INTERPOL „nu-și onorează obligațiile de a interveni”: „Cazul Șor nu este unul politic”

„Cu mândrie am participat aseară la ceremonia de aprindere a focului veșnic la Complexul memorial Eternitate din Chișinău. Lumina eternă, dedicată memoriei eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei, a fost adusă de la Moscova, de către colegii mei din cadrul Blocului „Victorie”, anunță, de exemplu, Victoria Șapa, fosta candidată a Partidului „Șansă” la funcția de primar de Bălți.

Același bloc ne arată cum Dmitri Constantinov, președintele Adunării Populare a Găgăuziei, duce același foc „trimis” de Șor de la Moscova la monumentul din Comrat.

Iar ca spectacolul să fie deplin, deputatul fostului partid „Șor”, scos în afara legii, Denis Ulanov, mărșăluia ieri prin centrul Chișinăului cu o lumânare și cu misiunea de a o duce la Complexul memorial „Eternitate”.

Flacăra „invizibilă” sau gaz din Chișinău, care nu mai este de la Moscova

Ziarul NAȚIONAL a încercat să afle cum a ajuns „flacăra” lui Șor la Chișinău, din moment ce, pentru a aduce Focul Haric, se apelează la o cursă specială de avion.

Responsabilii de la serviciile de presă ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal ne-au spus că nu a fost înregistrat niciun caz în care cetățeni să transporte foc peste graniță nici pe cale terestră și nici pe cea aeriană.

„Nu au fost înregistrate cazuri când persoanele fizice au transportat flăcări”, ne-a declarat Tatiana Bogdan-Șompol de la Serviciul Vamal.

Nicolae Negru, editorialistul Ziarului NAȚIONAL susține că Șor și acoliții săi au un „comportament de trișori”.

„Cu același succes, Șor putea să trimită lumina sfântă de la aragazul din apartamentul său, căci și la monumentul soldatului necunoscut, și în apartamentele din Moscova arde același gaz. E o imitație ce vine dintr-un spirit agitat, mereu pus pe treabă, o încercare ridicolă de a băga sfințenie pretutindeni. Deputatul Ulanov o fi aprins lumânarea de la aragazul din Chișinău, dar fiindcă gazul nu mai vine de la Gazprom, înseamnă că nici lumina pe care a împărțit-o colegilor de partid nu e de la Moscova. E comportament de trișori. Așa cum trișează cu gazul ieftin pentru găgăuzi, suplimente la pensie pentru cetățenii care vor vota marionetele sale, au trișat și de data aceasta...”, a comentat Nicolae Negru.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md