04:19:36 24.02.2020
 
Stiri

Trei candidați care se vor deputați de Hâncești, ÎNREGISTRAȚI în cursa electorală: Cine ar putea fi primul în buletinele de vot

Politică 27.01.2020 16:03 Vizualizări948 Autor: Ziarul National
Trei candidați care se vor deputați de Hâncești, ÎNREGISTRAȚI în cursa electorală: Cine ar putea fi primul în buletinele de vot


Autoritățile electorale au înregistrat până acum trei candidați la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr.38, Hâncești.

Este vorba de Ion Mereuță, care candidează din partea Partidului Democrat, Ștefan Gațcan - din partea Partidului Socialiștilor, și Olesea Stamate - din partea Partidului Acțiune și Solidaritate.Potrivit declarației de avere publicate pe pagina Comisiei Electorale Centrale, familia lui Ion Mereuță a avut în 2018 și 2019 un venit total de aproape 880 de mii de lei, grosul banilor fiind adus acasă de capul familiei. Ion Mereuță a avut un salariu de peste 313 mii de lei din funcția de șef al Oficiului Teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat, o pensie de peste 156 de mii de lei, a mai primit aproape 110 mii de lei de la Consiliul raional Hâncești și alte 230 de mii de lei din vânzarea unor bunuri, dar și o indemnizație de peste 43,5 mii de lei la eliberarea din funcție.

Familia Mereuță deține trei terenuri, o casă de 246 de metri pătrați, un garaj, două mașini etc.

Ștefan Gațcan care se luptă pentru un mandat de deputat din partea socialiștilor a avut în ultimii doi ani venituri de circa 300 de mii de lei de la o clinică privată și alte aproape 57 de mii de lei de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Gațcan are două terenuri și două apartamente de 90 și, respectiv, 73,5 metri pătrați, cumpărate prin ipotecă, în 2014, cu 1,7 milioane de lei, sumă contractată de la o bancă în același an și pe care trebuie s-o întoarcă până în 2024.

De asemenea, Gațcan conduce un „Volkswagen” din 2010, cumpărat în 2018 cu 200 de mii de lei.

CITIȚI și Candidatul propus de PPDA în circumscripția din Hâncești REFUZĂ să participe în cursa electorală: Voia susținerea PAS și a încă cel puțin două partide unioniste, lucru care nu s-a întâmplat

Olesea Stamate arată în venit pentru ultimii doi ani de peste 3,681 de milioane de lei, peste 3,25 de milioane fiind câștigate de soțul fostei ministre de la compania „Ericson”.

Candidata PAS a câștigat peste 77 de mii de lei din funcția de ministru și aproape 347 de mii de lei de la un ONG. Soții Stamate au două terenuri agricole, un apartament de 70 de metri pătrați și o casă de 329 de metri pătrați în folosință.

Olesea Stamati și-a cumpărat în 2019 un „Porsche” cu un milion de lei.

Amintim că intenția de a candida în circumscripția uninominală nr.38 din Hâncești și-au mai anunțat Vlad Țurcanu din partea Partidului Unității Naționale, Dorin Chirtoacă din partea Mișcării Politice Unirea, Vitalie Balinschi de la Partidul „ȘOR”, Anatolie Postolachi de la Partidului Liberal Democrat din Moldova și Grigore Cobzac - independent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md