17:30:01 20.04.2018
 
Stiri

„The New York Times“: Putin este agent al CIA?

Știri 12.04.2018 11:20 Vizualizări676 Autor: Ziarul National
„The New York Times“: Putin este agent al CIA? sursa: google.ro

Reticenţa preşedintelui Trump de a spune ceva negativ despre Rusia este atât de frapantă încât un fost director al serviciului naţional de informaţii, James Clapper, a remarcat că Vladimir Putin îl manevrează pe Trump ca şi cum ar fi un „activ” al serviciilor de informaţii ruseşti.

Dar dacă aş fi cetăţean rus, mi-aş pune această întrebare: Este Putin agent american? se întreabă Thomas L. Friedman în „The New York Times.

De ce? Deoarece Putin a întreprins în ultimii ani atât de multe acţiuni care au contribuit la slăbirea economiei Rusiei şi capitalului său uman, încât trebuie să vă întrebaţi dacă nu se află pe ştatele de plată ale CIA, spune autorul, potrivit Adevarul.ro.

Începând cu anul 2007- 2008, Putin pare să fi constatat că reconstruirea Rusiei prin cultivarea talentului uman extraordinar al poporului rus şi consolidarea statului de drept este o misiune prea grea - ar fi necesitat împărţirea puterii, organizarea unor alegeri libere şi competitive şi o economie liberă.

În schimb, Putin a decis să caute demnitatea pentru Rusia în locurile greşite: folosindu-se de rezervele de petrol şi gaze, consolidând armata, în locul statului de drept; îmbogăţindu-se pe sine şi cercul său de oligarhi, în timp ce se înfăşura într-o mantie de ortodoxie şi naţionalism rus.

Publicaţia franceză „Les Echos” scrie citând un om de ştiinţă rus , că „numai compania americană Microsoft înregistrează mai multe brevete de invenţii decât toată Rusia!".

Piaţa tehnologică rusească nu este doar slabă, la aceasta se adaugă „corupţia din sistemul judiciar ...”

Dacă Putin este un autoritar de succes, atunci, de ce este atât de nesigur cu privire la popularitatea sa reală în Rusia? De ce după aproape 20 de ani la conducerea ţării i-a fost frică să-i permită unui singur candidat independent credibil să lupte împotriva lui la ultimele alegeri prezidenţiale, se întrebă auitorul?

Iată adevărul: Putin se comportă în mod constant ca un agricultor care vinde preţioasa şi scumpa carne de vită în schimbul unor cuburi de zahăr. El caută să-şi sporească popularitatea, pe termen scurt, mizând pe carta naţionalistă, pentru că este nesigur, slăbind Rusia pe termen lung. Carne de vită în schimbul zahărului, nu este o afacere bună.

De exemplu, în 2014, Putin a anexat Crimeea şi a invadat Ucraina de Est cu trupe ruseşti deghizate - pentru a obţine un impuls pe termen scurt din partea electoratului rus. A primit în schimb sancţiuni economice pe termen lung impuse de Occident care contribuie la încetinirea creşterii Rusiei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2018 09:19 Nicolae Negru Halal clasă politică nouă!

19.04.2018 09:19 Ziarul National Octavian Țâcu // Nodul sirian: Cine c...

16.04.2018 10:02 Ziarul National Akela a ratat ținta

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md