11:18:36 04.08.2020
 
Stiri

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău va efectua un turneu în România

Social 14.01.2020 18:30 Vizualizări1049 Autor: Ziarul National
Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău va efectua un turneu în România


Teatrul Național „Mihai Eminescu” (TNME) de la Chișinău va efectua, în perioada 20 - 26 ianuarie curent, un turneu la București și Iași.

Directorul instituției, Petru Hadârcă, a menționat pentru „Moldpres” că acest turneu se desfășoară în cadrul ediţiei a VII-a a proiectului „Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi și Chişinău”.

„Pe 21 ianuarie, vom juca pe scena Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București spectacolul „Cine l-a trezit pe Yorick?” după Wiliam Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilachi, și pe 22 ianuarie, pe aceeași scenă – spectacolul „Dosarele Siberiei”, după memoriile Margaretei Spânu-Cemortan și ale lui Ion Moraru, regia căruia îmi aparține. Pe 24 ianuarie, vom prezenta pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași spectacolul „Dosarele Siberiei” și pe 25 ianuarie – spectacolul „Cine l-a trezit pe Yorick?”, a precizat directorul TNME.

Potrivit lui Petru Hadârcă, acest turneu aduce un aer proaspăt în mișcarea teatrală, în domeniul teatrului. ”Este o nouă experiență. Deja suntem așteptați de către spectatorii din București și Iași. Sunt spectatorii noștri, așa cum cei de la Chișinău sunt pentru teatrele din București și Iași”, a remarcat sursa citată.

În cadrul acestui amplu schimb cultural între Teatrele Naţionale – „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, „Vasile Alecsandri” din Iaşi şi „Mihai Eminescu” din Chişinău, în baza parteneriatului dintre instituţii, teatrul din Bucureşti și cel din Iași vor prezenta la Chișinău câteva spectacole în luna martie.

Proiectul „Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău” a fost lansat în 2014, fiind cel mai amplu schimb cultural între instituțiile respective din R. Moldova și România.

În 2019, Teatrul Național „Mihai Eminescu” a avut patru premiere și peste 200 de reprezentații, la care au participat circa 50 de mii de spectatori.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md