23:29:46 20.02.2020
 
Stiri

FOTO // Țăranul își săpa liniștit grădina, dar când a văzut peste ce a dat a început să urle de fericire: ,,Am fost sărac și nu știam ce COMOARĂ am în curte"

Știri 13.02.2020 08:30 Vizualizări2392 Autor: Ziarul National


FOTO // Țăranul își săpa liniștit grădina, dar când a văzut peste ce a dat a început să urle de fericire: ,,Am fost sărac și nu știam ce COMOARĂ am în curte

Timp de 30 de ani a deținut o piatră ciudată, fără să știe ce era de fapt acel obiect. În ziua în care a aflat, a fost șocat să descopere că deținea o nestemată.

Un fermier spaniol a deținut mai bine de 30 de ani o piatră care s-a dovedit a fi un meteorit care valorează cel puțin 5.3 milioane de dolari. Cum și-a dat seama ce era, de fapt, acea piatră? A urmărit un documentar difuzat la televizor despre meteoriți și a văzut asemănarea. Ulterior, a luat legătura cu geologul Juan Carlos Gutierrez Marco pentru a-i confirma ipoteza, informează redactia.ro.

După mai multe analize, piatra s-a dovedit a fi un meteorit preistorică, o rămășiță a unei comete sau a unui asteroid după impactul cu Terra. Valoarea estimată a acestui meteorit este de 5.3 milioane de dolari, după cum informează DailyMail.co.uk. „Am fost sărac și nu știam ce comoară am în curte.”, a spus bătrânul fermier. Asemenea meteoriți au mai fost găsiți în anii ’50 în Granada și Zaragoza.

Meteoritul a fost păstrat de fermier, însă o parte din el, prelevat pentru teste, a fost expus în muzeul Mining din Madrid, alături de o replică a meteoritului în sine. Imediat după ce a aflat valoarea meteoritului, fermierul a anunțat că se gândește să-l vândă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md