05:54:53 14.07.2024
Stiri

STUDIU // Ce spun selfie-urile pe care le faci despre tine

Știri 30.01.2017 20:03 Vizualizări1770 Autor: Ziarul National
STUDIU // Ce spun selfie-urile pe care le faci despre tine sursa: google.ro


Smartphone-urile și aplicațiile precum Instagram, Snapchat și Tinder au fost folosite intens în ultima perioadă pentru selfie-uri.

Unele persoane cred că selfie-urile ne scot la iveală latura narcisistă, pe când alți oameni cred că este vorba doar despre un semn al iubirii de sine. Pentru a afla de ce ne facem selfie-uri, o echipă de studenți cercetători de la Brigham Young University a realizat un studiu. În urma acestei cercetări, au fost dezvăluite trei tipuri de persoane care își fac selfie-uri. Iată care sunt acestea și ce motive au să-și facă selfie-uri!

Motivele pentru care folosesc oamenii selfie-urile în social media

1. Cei care vor să interacționeze

Aceste tipuri de persoane își doresc cu adevărat să comunice cu oamenii care îi urmăresc în social media. Vor să înceapă conversații, să folosească poze cu ei ca o modalitate de a incita la dezbateri sau discuții. De exemplu, dacă faci un selfie și îndemni oamenii în postare să meargă la vot, îți folosești imaginea din online să promovezi responsabilitatea socială pe care o avem cu toții. Pentru comunicatori, părerea celor care îi urmăresc contează.

2. Cei care își postează autobiografia

Dacă intri în această categorie, îți faci selfie-uri doar pentru că așa vrei. Iar mesajele pe care le transmiți sunt nefiltrate și exprimă exact ceea ce gândești. Este ca și cum ai face poze pentru colecția ta personală. Doar că vrei să le vadă și alți oameni. Le arăți altora selfie-urile tale, însă nu vrei să legi discuții pe baza lor. Pozele nu sunt editate perfect. Sunt pur și simplu cu adevărata ta față.

3. Promoterii propriei persoane

Acest grup de persoane care își fac selfie-uri este cel mai redus ca număr dintre toate cele trei categorii. Conform cercetătorilor, acestora le place să-și documenteze întreaga viață, iar selfie-urile lor îi vor arăta întotdeauna în cea mai bună lumină. Pentru ei, selfie-urile sunt o modalitate de a îmbunătăți percepția publică despre ei și de a se promova. Ca exemplu pentru această categorie poate fi cel al surorilor Kardashian.

Tu în ce categorie te încadrezi?

Sursa: eva.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md