03:46:23 25.04.2024
Stiri

STUDII // Obiceiuri banale care ne afectează tenul

Știri 03.06.2017 13:02 Vizualizări1921 Autor: Ziarul National


STUDII // Obiceiuri banale care ne afectează tenul sursa: google.ro

Cu toţii ştim că locurile de muncă unde agitaţia este la ordinea zilei pot fi extrem de stresante şi îţi pot afecta chiar şi sistemul imunitar, dar ştiai că până şi biroul tău te poate îmbătrâni? Un studiu recent al dermatologilor arată cum telefonul, aerul condiţionat şi poziţionarea ta în birou îţi afectează tenul.

Cele mai noi cercetări ale dermatologilor străini, citate de „Daily Mail“, demonstrează cum unele obiceiuri banale, pe care cu toţii le facem la locul de muncă, pot grăbi procesul de îmbătrânire. În continuare vă prezentăm cinci dintre aceste obiceiuri.

Răspunsul la telefoane. Telefonul tău acumulează foarte multe bacterii. Atunci când te pregăteşti să dai un telefon, pielea ta nu intră doar în contact cu bacteriile de pe telefon, ci porii încep să transpire şi tenul devine uleios. Cel mai neplăcut însă este faptul că din cauza presiunii pe care telefonul o exercită asupra pielii ne apar pete. Recomandat ar fi să ai la îndemână o cremă matifiantă care controlează producţia de sebum, limitează extinderea acneei provocată de bacterii şi reduce roşeața şi inflamaţia.

Statul în faţa calculatorului pe durata întregii zile. Dr. Justine Hexall, reprezentant al Grupului Medical Harley, vorbeşte despre impactul statului la calculator şi afirmă că există dovezi clare că lumina produsă de display-urile telefoanelor şi ale calculatoarelor, care este una cu o energie foarte puternică, poate pătrunde adânc în straturile pielii. Rezultatele arată că această lumină distruge enzima MMP-1 care descompune colagenul şi elastina, structuri care menţin pielea fermă şi tânără, şi care duce la apariţia ridurilor şi la lăsarea pielii. Pentru a-ţi restimula pielea nu trebuie neapărat să apelezi la operaţiile chirurgicale, poţi încerca un tratament de microdermoabraziune care foloseşte exfolierea mecanică a pielii.

Dr. Yannis Alexandrides este chirurg plastician şi fondatorul 111 Harley Street şi adaugă: „Pielea din jurul ochilor este extrem de sensibilă deoarece acolo stratul de piele este extrem de subţire. Atunci când stăm şi ne uităm toată ziua, din aceeaşi poziţie, la calculator muşchii din jurul ochilor nu se pot relaxa niciodată. Acest lucru duce la apariţia prematură a ridurilor. O mască hidratantă pentru ochi poate avea rezultate remarcabile anti-îmbătrânire.“

Statul lângă fereastră. A avea biroul lângă fereastră poate fi plăcut deoarece poţi să ai contact cu ceea ce se întâmplă afară, însă nu este la fel de benefic şi pentru tenul tău. Dr. Justine Hextall spune că „sticla filtrează doar razele UVB, nu şi pe cele UVA care pătrund mai adânc. Din această cauză mulţi adulţi au mai mulţi pistrui pe partea dreaptă a feţei decât pe cea stângă, lucru ce poate fi cauzat şi de expunerea la razele UV din timpul condusului. „Pentru a te proteja ai grijă să ai pe birou o cremă SPF pe care să o aplici pe zonele pe care le expui de-a lungul zilei precum faţa, mâinile şi antebraţele.

Expunerea la aerul condiţionat. Corinne Morley, expert în îngrijirea pielii la Trilogy, explică cum sistemul de încălzire împreună cu aerul condiţionat pot duce la uscarea tenului. „Atunci când stai aproape de un radiator poate fi nociv pentru piele deoarece aerul poate fi foarte cald“, spune aceasta. Dacă deja suferi de eczeme, rozacee sau psoriazis trebuie să ştii că aerul condiţionat le poate înrăutăţi deoarece afectează echilibrul natural de hidratare al pielii. Indicat ar fi să ai cu tine un tonic care hidratează, împrospătează şi stimulează pielea uscată, care poate fi aplicat chiar şi peste machiaj.

Consumul excesiv de cafea. Într-adevăr este mereu greu să refuzăm o cafea, dar specialistul în îngrijirea pielii Anita Sturnham dezvăluie cum dependenţa noastră de cafea ne poate afecta pielea. „În viaţă este recomandat să consumăm orice cu măsură daca ne dorim să fim sănătoşi. Cantităţile mici de cafea pot fi chiar benefice pentru ten, însă cei care sunt dependenţi de aceasta sunt mult mai predispuşi să aibă un ten uscat şi deshidratat deoarece cafeaua are un efect diuretic şi elimină apa din celulele noastre“, explică experta. Aceasta ne recomandă să folosim o cremă de zi care să conţină ingrediente precum ulei de floarea soarelui sau ulei de jojoba care ajută la protejarea şi întărirea barierelor pielii.

Sursă: adevarul.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md