10:57:12 29.03.2024
Stiri

Ingrediente folosite pentru ÎNGRIJIREA pielii DAR dăunătoare acesteia

Știri 01.12.2016 14:39 Vizualizări2086 Autor: Ziarul National
Ingrediente folosite pentru ÎNGRIJIREA pielii DAR dăunătoare acesteia Sursa: sanatatesistaredebine.ro


Îţi doreşti un ten frumos, o piele catifelată şi ai face aproape orice pentru asta.

Accesezi zilnic internetul pentru a citi ştirile, intri în contact cu prietenii, cauţi o adresă sau ultimele tendinţe în modă, dar şi sfaturi de îngrijire a pielii sau tratamente pentru micile afecţiuni însă, fără a cere şi părerea specialistului.

Astfel, ai ajuns să cauţi pe internet sfaturi miraculoase, remedii naturiste şi trucuri la care au apelat alte persoane. Însă, uiţi mereu să ceri şi a doua opinie, să te întrebi dacă acele măşti homemade pot fi aplicate şi pe tipul tău de ten sau dacă „ingredientele minune” recomandate fac într-adevăr bine pielii. Motive pentru care am alcătuit lista celor mai populare şapte ingrediente ce nu fac bine pielii, dar se regăsesc totuşi în multe reţete pentru măşti şi tratamente homemade.

Bicarbonatul de sodiu

Deşi textura mică, sub formă de pudră a bicarbonatului de sodiu pare similară cu cea a exfoliantelor sau scrub-urilor, aceasta este de fapt dăunătoare pielii tale. Folosit chiar şi o singură dată, bicarbonatul de sodiu deshidratează pielea deoarece este alcalin şi are pH-ul 9, distrugând astfel bariera naturală a pielii, aceasta având un pH mult mai mic (4,5 - 5).

Lămâia

Spre deosebire de bicarbonatul de sodiu, lămâia are un pH foarte scăzut ce are valoarea 2, fiind foarte acidă. Astfel, aplicarea lămâii pure afectează stratul protector al pielii şi poate provoaca iritaţii.
De asemenea, uleiurile din citrice provoacă fototoxicitate, motiv pentru care determină erupţii cutanate şi arsuri la nivelul pielii, dacă te expui la soare după aplicare.

Apa fierbinte

Un duş fierbinte ar putea fi tot ce îţi doreşti în serile reci de iarnă, dar aburul cald îndepărtează lipidele de pe suprafaţa pielii, lăsându-ţi pielea roşie, iritată şi cu uşoare senzaţii de mâncărime.

Apa oxigenată

Uşor antiseptic, peroxidul de hidrogen previne infecţiile ce pot apărea în urma unor tăieturi sau arsuri minore, însă nu poate fi folosit pentru îngrijirea zilnică a pielii deoarece este un alergen comun ce poate determina inflamarea sau arderea pielii, scăzându-i capacitatea de vindecare şi înlăturând barierele naturale de protecţie.

Loţiunea de corp

În primul rând, pielea de pe corp diferă de cea a feţei, motiv pentru care nu trebuie folosite aceleaşi produse de îngrijire. În comparaţie cu cremele faciale, loţiunile de corp conţin foarte mult parfum şi mai puţine ingrediente hrănitoare, lucru ce poate irita tenul şi chiar provoca erupţii la suprafaţa pielii, parfumul fiind şi un alergen puternic.

Zahărul

Cristalele de zahăr sunt mult prea abrazive pentru ten, putând provoca micro-fisuri la suprafaţa pielii, determina apariţia inflamatiilor, petelor roşii şi iritaţiilor.

Spirtul medicinal

Cunoscut ca un puternic dezinfectant şi antibacterian, alcoolul medicinal poate fi folosit pentru sterilizarea rănilor, evitarea infecţiilor şi curăţarea casei, dar nu poate fi aplicat pe ten deoarece usucă pielea, provoacă iritaţii şi îndepărtează lipidele şi proteinele esenţiale de pe suprafaţa epidermei.

Sursa: sanatatesistaredebine.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md