19:42:13 06.08.2020
 
Stiri

Studenții basarabeni care vor fi admiși la Universtitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava vor primi în dar câte un laptop: „Basarabenii sunt cei mai activi la capitolul de burse Erasmus”

Actualitate 14.07.2020 15:21 Vizualizări1078 Autor: Ziarul National
Studenții basarabeni care vor fi admiși la Universtitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava vor primi în dar câte un laptop: „Basarabenii sunt cei mai activi la capitolul de burse Erasmus” Monitorul de Suceava


Studenții basarabeni care vor fi admiși la Universtitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, România, vor primi în dar câte un laptop, dar și o cartela SIM cu abonament la internet și trafic de date de minimum 50 de GB, scrie NordNews.md.

Primii doritori de a-și face studiile în România și-au depus astăzi dosarele la centrul de înscriere din Sângerei care va fi deschis două zile.

Universitatea de peste Prut pune la dispoziția elevilor din Republica Moldova 250 de locuri bugetare la cele zece facultăți. În prima zi, au fost înregistrate deja 80 de cereri.

Decanul Facultăţii de Istorie şi Geografie de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a declarat că tinerii basarabeni se numără printre cei mai buni studenți de peste Prut.

„Din discuțiile cu decanii din universitate, de fapt, cei mai buni la toate facultățile sunt studenții basarabeni. Ei sunt primii, sunt șefi de promoții. Aceștia sunt cei mai activi la capitolul de burse Erasmus. Anul trecut am avut 21 de burse Erasmus, iar 16 din ele au fost luate de basarabeni”.

Un centru de înscriere a candidaților la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va fi deschis și la Chișinău, în incinta Liceului „Prometeu”, în perioada 15-17 iulie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md